Είδες το προωθητικό βίντεο του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό;

Είδες το προωθητικό βίντεο του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό;

Εάν όχι, ευκαιρία να το δεις

Έχετε δει ποτέ διαφήμιση για εμβόλιο; Μάλλον όχι- αλλά στην εποχή του κορωνοϊού βλέπουμε να συμβαίνουν πολλά πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις θα θεωρούσαμε περίεργα.

Επί της προκειμένης, πρόκειται για διαφημιστικό βίντεο για το εμβόλιο Sputnik V- το εμβόλιο το οποίο παρουσίασε η Ρωσία για τον κορωνοϊό, και απεικονίζει το εμβόλιο σαν έναν δορυφόρο (στα χνάρια του ιστορικού σοβιετικού δορυφόρου Sputnik, που ήταν ο πρώτος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη) που χτυπάει και καταστρέφει τον κορωνοϊό ο οποίος περιβάλλει τον πλανήτη μας.

Όπως αναφέρει το RT, το animation αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για την επεξήγηση και προώθηση του ρωσικού εμβολίου από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, που χρηματοδότησε την ανάπτυξή του. Το Σάββατο ανακοινώθηκε πως το εμβόλιο έχει τεθεί σε παραγωγή.

Το εμβόλιο, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι ‘Gam-COVID-Vak’, εγκρίθηκε μετά από μόλις δύο φάσεις κλινικών δοκιμών λόγω των περιστάσεων, προκαλώντας αμφιβολίες και σκεπτικισμό στο εξωτερικό. 

Παρόλα αυτά, την Κυριακή ανακοινώθηκε πως θα λάβει χώρα κανονικά τρίτη φάση, με δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. 

Το εμβόλιο δεν προορίζεται να τεθεί σε κανονική κυκλοφορία μέχρι τον Ιανουάριο, αφήνοντας περιθώριο 4-5 μηνών για περαιτέρω παρατηρήσεις όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του και πιθανές παρενέργειες.

Πηγή

 

Loader