Είναι γεγονός! Σκύλοι που εκπαιδεύονται στο να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό σε συναυλίες

Είναι γεγονός! Σκύλοι που εκπαιδεύονται στο να ανιχνεύουν τον κορωνοϊό σε συναυλίες

Οι καλλιτέχνες που ξεκίνησαν αυτό το πείραμα

Οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν στις συναυλίες τους, σκύλους για ανίχνευση του ιού.

Οι σκύλοι φυσικά είναι εκπαιδευμένοι από την εταιρεία Bio-Detection K9. Τα τετράποδα θα εντοπίζουν τον ιό μυρίζοντας τις μάσκες όσων θα εισέρχονται στις συναυλίες και θα εντοπίζουν και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Rolling Stone, καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Eric Church, Tool, Metallica και The Black Keys έχουν χρησιμοποιήσει σκύλους με καλή αίσθηση όσφρησης για να μυρίζουν τους μουσικούς και τους τεχνικούς. Εάν οι σκύλοι εντοπίσουν τον ιό κάθονται κάτω και έτσι ειδοποιούν τους ενδιαφερόμενους. Οι σκύλοι που κάνουν «γρήγορα τεστ αντιγόνου για Covid-19» εκπαιδεύονται από την υπηρεσία Bio-Detection K9 που εδρεύει στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι σκύλοι που έχει εκπαιδεύσει ήταν «σε ποσοστό 98-99% ακριβείς σε μελέτες επικύρωσης σε κλινικά δείγματα και πραγματικούς ανθρώπους». 

«Αν καταλαβαίνετε τα ένστικτα της συμπεριφοράς ενός σκύλου, είναι πολύ λογικό» είπε ο πρόεδρος της Bio-Detection K9, Τζέρι Τζόνσον στο Rolling Stone. «Οι σκύλοι μυρίζουν ο ένας τον άλλον για να διαπιστώσουν αν ο άλλος σκύλος έχει ιό. Τους εκπαιδεύουμε να αναζητούν κάτι που θα τους ενδιέφερε ούτως ή άλλως». 

Διάβασε Επίσης: Σε αυτές τις χώρες οι γάτες αποτελούν κίνδυνο 

 Ενώ οι εκπαιδευόμενοι ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν προηγούμενα στελέχη της Covid-19 μυρίζοντας χέρια και πόδια, είναι κατά κάποιο τρόπο σε θέση να εντοπίζουν καλύτερα την παραλλαγή Omicron στις χρησιμοποιημένες μάσκες προστασίας από το κορωνοϊό. 

Μετά τις πολυάριθμες ακυρώσεις και αναβολές συναυλιών και φεστιβάλ, πολλά συγκροτήματα, όπως οι Metallica έχουν ήδη τετράποδους βοηθούς, ενώ οι Tool θα πάρουν μαζί τους  εκπαιδευμένους σκύλους στην περιοδεία τους. 

Πηγή

Loader