Είναι η βρετανική η πιο γκέι βουλή στον κόσμο;

Είναι η βρετανική η πιο γκέι βουλή στον κόσμο;

Συνολικά 24 από τους βουλευτές των Τόρις είναι ανοιχτά γκέι ή bisexual

Παράλληλα με την επικράτηση του Boris και του Brexit, συμβαίνει κι αυτό

Πέρα από τους πολιτικούς συσχετισμούς των προχθεσινών εκλογών, η νέα Βουλή που ανέδειξαν οι Βρετανοί, ενδέχεται επίσης να είναι η πιο γκέι Βουλή παγκοσμίως. Νέοι βουλευτές, στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους, που εκπροσωπούν την εργατική τάξη και τις ιδέες της γενιάς τους.   

Συνολικά 24 από τους βουλευτές των Τόρις είναι ανοιχτά γκέι ή bisexual - οι περισσότεροι από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Στις τάξεις των Εργατικών είναι επιπλέον 18 και, συνολικά στη νέα βουλή, εκτιμάται ότι εξελέγησαν περισσότερα από 50 άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Πολλοί από τους νέους βουλευτές των Τόρις δεν έχουν καμία σχέση με τη ευρέως διαδεδομένη αντίληψη για την πλειονότητα των πολιτικών στο κόμμα. «Όλοι νομίζουν πως όλοι οι Συντηρητικοί βουλευτές πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία. Δεν ισχύει αυτό», λέει η 24χρονη Sara Britcliffe, η νεότερη βουλευτής των συντηρητικών, που πήγε σε δημόσιο σχολείο.  

dhdhd

«Όλοι τους έχουν μοντέρνες απόψεις που ταιριάζουν με τη νιότη τους», σχολιάζουν οι Times. «Είμαι αρραβωνιασμένος με έναν άνδρα», λέει ο Jacob Young, πρώην εργάτης σε χημική βιομηχανία και νυν βουλευτής του Ρέρντκαρ

Ο Young πιστεύει ότι τα στερεότυπα για το τι είναι ένας συντηρητικός βουλευτής έχουν εκλείψει από καιρό. Είναι ένα από τα εφτά αδέλφια μιας οκογένειας του Μίντλεσμπρο. «Ανήκω στην εργατική τάξη. Ήμουν από εδώ. Αυτό κέρδισε την έδρα για μένα, λέει».

Ο Colburn, που είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Σύστημα Υγείας και επίσης προέρχεται από δημόσιο σχολείο, λέει πως θα παλέψει 100% για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Όταν τον ρωτούν για τα σχόλια που είχε κάνει ο Τζόνσον το 1998, για αγόρια με tank tops, απαντά πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κριθεί από τις πράξεις του: υποστήριξε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και κάποτε, όσο ήταν ακόμα δήμαρχος, είχε φορέσει ένα ροζ καουμπόικο καπέλο.  

Με πληροφορίες από The Times και Lifo

Loader