Είναι οι εκρήξεις σε ATM η νέα μόδα στις κλοπές;

Είναι οι εκρήξεις σε ATM η νέα μόδα στις κλοπές;

Αυτά είναι τα μέχρι σήμερα περιστατικά στην Κύπρο

Ως συνηθισμένο φαινόμενο χαρακτηρίζονται πια και εν μέσω πανδημίας οι εκρήξεις σε Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) σε χώρες της Ευρώπης και το νέο τρεντ στις κλοπές φαίνεται πως έφτασε και στην Κύπρο

Με αφορμή τη νέα, ψεσινή έκρηξη σε ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας στη Λεμεσό η Offsite παρουσιάζει σήμερα τα πέντε πρόσφατα περιστατικά στην Κύπρο, αφού από πλευράς Αστυνομίας φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός για το νέο αυτό trend στις κλοπές και δεν αποκλείεται οι απόπειρες να συνδέονται μεταξύ τους. Στη Λεμεσό οι εκρήξεις έγιναν και τις δύο φορές ήμερα Παρασκευή, όπου οι Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές είναι γεμάτες ενόψει του weekend.

Η πρώτη προσπάθεια στη Λευκωσία - 31/1

Η Αστυνομία για πρώτη φορά τέθηκε σε συναγερμό, στη Λευκωσία όταν εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο έξω από τράπεζα. Στη σκηνή έσπευσαν πυροτεχνουργοί και μέλη της αστυνομίας και προχώρησαν σε εκκένωση της τράπεζας και του δρόμου της περιοχής. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πρόκειται φιάλη υγραερίου όπου ήταν συνδεδεμένη με καλώδιο το ΑΤΜ, ωστόσο οι δράστες δεν τα καταφέραν.

1

Δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής χρημάτων από αυτόματη μηχανή ανάληψης χρημάτων κλήθηκε να διερευνήσει η Αστυνομία στη Λεμεσό στις 21/3.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε κινητή αυτόματη ταμειακή μηχανή στην περιοχή Παρεκκλησιάς. Από την έκρηξη η ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς, με τους δράστες να αποσπούν συνολικά 37 χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε άλλη μια απόπειρα κλοπής των χρημάτων από ΑΤΜ σε Τράπεζα της Λεμεσού χωρίς ωστόσο ο εκρηκτικός μηχανισμός να εκραγεί.

σ

Άλλη μια έκρηξη στη Λεμεσό - 7/4

Αυτή τη φορά, στόχος έγινε άλλη μια τράπεζα στη Λεμεσό. Από την έκρηξη η ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, άγνωστης αξίας, στη γυάλινη προθήκη του καταστήματος.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, υψηλής ισχύος, ενώ οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ξαναχτύπησαν στη Λεμεσό - 11/04

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.40 σήμερα τα ξημερώματα, σημειώθηκε έκρηξη σε αυτόματη ταμειακή μηχανή, τραπεζικού καταστήματος στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό από όπου κλάπηκε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Από την έκρηξη η ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές άγνωστης αξίας, στη γυάλινη προθήκη του καταστήματος, καθώς και στο εσωτερικό του.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε, ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

1

Loader