Εκδηλώσεις για τα παιδιά των κρατουμένων στο Τμήμα Φυλακών

Εκδηλώσεις για τα παιδιά των κρατουμένων στο Τμήμα Φυλακών

Κρατούμενοι συναντήθηκαν με τα παιδιά τους σε ένα ευχάριστο κλίμα

Στα πλαίσια του στρατηγικού στόχου του Τμήματος Φυλακών για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των κρατουμένων με τα παιδιά τους, καθώς και την ανάπτυξη των οικογενειακών δεσμών, διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στις Φυλακές από τη Διεύθυνση του Τμήματος, δύο μεγάλες παιδικές εκδηλώσεις στο γήπεδο των Φυλακών, μεταξύ 28 – 29 Ιουλίου, 2020.

Μετά την περίοδο της πανδημίας κατά την οποία οι κρατούμενοι επέδειξαν πλήρη και συνετή συνεργασία με τα περιοριστικά μέτρα, η Διεύθυνση έδωσε στους κρατούμενους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές χαράς και επικοινωνίας μαζί με τα παιδιά τους, και στα παιδιά να έχουν προσωπικές στιγμές μαζί με τους γονείς τους. 

Στα πλαίσια αυτά, η Διεύθυνση διοργάνωσε δύο παιδικές εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι κρατούμενοι πέρασαν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε φουσκωτά, να χορέψουν, να γυμναστούν με παιδική ζούμπα, να φάνε μαζί και να διασκεδάσουν, με face painting, mini ποδόσφαιρο και ομάδα ταχυδακτυλουργών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Διεύθυνση πρόσφερε δώρα για όλα τα παιδιά των έγκλειστων γονέων, τα οποία έδωσαν οι ίδιοι στα παιδιά τους. 

ytrhyh

Ως Διεύθυνση θεωρούμε πολύ σημαντική τη στήριξη των έγκλειστων συνανθρώπων μας από την οικογένεια τους, η οποία συμβάλει στην ανάπτυξη και θετική εξέλιξη της σχέσης τους, έχοντας δίπλα τους ανθρώπους που τους αγαπούν και τους στηρίζουν, ώστε να επανενταχθούν ομαλότερα στην κοινωνία. 

Ενέργειες όπως η πιο πάνω εκδήλωση αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως μία από τις καλύτερες πρακτικές όσον αφορά στα θέματα σύσφιξης των σχέσεων των παιδιών με τους έγκλειστους γονείς τους με αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Τμήματος Φυλακών στην ομάδα εργασίας των 10 εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού EuroPris που αφορά τα παιδιά με τους έγκλειστους γονείς τους.  

regtr

Η Διεύθυνση επιθυμεί να εκφράσει για ακόμα μία φορά τις θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό και τους κρατούμενους για τον επαγγελματισμό και την συμμόρφωση τους στα μέτρα που λαμβάνει το Τμήμα λόγω της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

io98o67

Loader