Εκτός από τα Λατσιά, νέα δέντρα φυτεύτηκαν το ΣΚ σε Φλάσου και Πάφο

Εκτός από τα Λατσιά, νέα δέντρα φυτεύτηκαν το ΣΚ σε Φλάσου και Πάφο

Ακολουθεί το Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία

Το κίνημα της δεντροφύτευσης πήρε φορά και δεν συμμαζεύεται!

Δεν είμαστε εδώ απλά για να φυτεύουμε δέντρα και μετά να τα αφήνουμε να πεθαίνουν, υπογραμμίζει σε σημερινή της ανάρτηση η ομάδα 300.000 Δέντρα στη Λευκωσία.

«Στόχος μας είναι να κοινοτοποιήσουμε τις αρχές, δήμους, κοινότητες, πανεπιστήμια, σχολεία και άλλους φορείς που έχουν γη να δενδροφυτεύσουν. Η συμφωνία που κάνουμε με αυτούς τους φορείς για να γίνει μια δενδροφύτευση ειναι η συντήρηση των δέντρων για τα επόμενα τρία (3) χρόνια (τόσο χρειάζονται αυτα τα δέντρα και μετά επιβιώνουν απο μόνα τους) αν κάποιος δεν αναλαμβάνει την συντήρηση και το πότισμα τους τότε δεν προχωρούμε σε δενδροφύτευση. Σας ευχαριστούμε πολύ που νοιάζεστε!»  

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο που μας πέρασε οι εθελοντές φύτεψαν 2,500 νέα δέντρα στα Λατσιά ενώ δεντροφύτευση έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο και στο χωριό της Φλάσου όπου φυτεύτηκαν συνολικά 130 νέα δέντρα.

«Κόπηκαν 10 είδη ιθαγενών δέντρων, Κυπαρίσσια, Πλάτανοι, Τρέμιθοι, Βελανιδιές, Τερατσιές, Σφένδαμος, Στερατζιές, Λευκές Ιτιές, Κοκκονιές, Χρυσοξυλιά.. ΥΠΕΡΟΧΑ!! Η κοινότητα με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής δενδροφυτεύει στο χωριό εδώ και λίγα χρόνια, έχει καθιερωθεί και θα συνεχίσουν κάθε χρόνο. Να γίνει ξανά η Κύπρος δασόεσσα νήσος» αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Στο μεταξύ, ενώ ο κόσμος φύτευε το Σάββατο νέα δέντρα στις πλαγιές του λόφου στα Λατσιά, μέλη της ομάδας 300,000 Trees in Nicosia φρόντισαν να μαζέψουν την προηγούμενη μέρα και να φυτέψουν κάποιες εκατοντάδες σπόρους βελανιδιάς στα υγρά σημεία του μέρους.

Κατά τη διάρκεια εντοπίσαμε μια μικρή λιμνούλα που φαίνεται να συγκρατά νερό για αρκετό διάστημα και φυτεύτηκαν σχεδόν 100 σπόροι γύρω της, ανέφεραν!

Kι επειδή τα χαρμόσυνα νέα από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είναι πολλά, να σας πούμε τέλος πως 650 νέα δέντρα φυτεύτηκαν κι από τους εθελοντές της Πάφου!

Σήμερα η Γεροσκήπου έγινε κατά 650 δεντράκια πιο πράσινη! Χαρουπιές, Συκαμινιές, Πεύκα, Τρέμυθοι, Δρύες, και αρκετά άλλα είδη ομόρφησαν την πόλη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές για την παρουσία τους αλλά και το εντυπωσιακό ενδιαφέρον τους να φυτευτούν τα δεντράκια. Ήταν μόνο η αρχή, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την επαρχία μας!, γράφει η αντίστοιχη ομάδα εθελοντών στην επαρχία Πάφου.

Το Σάβατο 7 του Δεκέμβρη δεντροφύτευση θα γίνει στο Πάρκο Ακαδημίας στη Λευκωσία. Μάθε περισσότερα εδώ

Θυμήσου κι αυτό: «Στην επαρχία Λεμεσού μετράμε 1000 νέα δέντρα και συνεχίζουμε»

Loader