Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις του κολιέ «Vote» της Μισέλ Ομπάμα

Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις του κολιέ «Vote» της Μισέλ Ομπάμα

Η σχεδιάστρια του, ζει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της

Ποιά είναι η Αφροαμερικανίδα σχεδιάστρια Σάρι Κάθμπερτ που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες;

Η ομιλία της πρώην πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, που ξεσήκωσε στις 17 Αυγούστου το συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος, στο Μιλγουόκι, πέρα από το πολιτικό μήνυμα και τη δραματική έκκληση της, συνεχίζει να κατακλύζει τα ΜΜΕ και για έναν ακόμη λόγο: Εξαιτίας του λεπτού χρυσού κολιέ που φορούσε τον λαιμό της με το μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες «Vote» (Ψηφίστε).

Η Αφροαμερικανίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων με καταγωγή από τη Τζαμάικα, Σάρι Κάθμπερτ, δημιουργός του κολιέ, ήξερε ότι ζούσε τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας της: «Ήμουν στο γραφείο, το τηλέφωνο μου άρχισε να χτυπάει σαν τρελό κι έβαλα τα κλάματα», λέει.

Η Κάθμπερτ διατηρεί μία μικρή μπουτίκ κοσμημάτων στο Λος Άντζελες με το όνομα ByChari από το 2012. Οι πωλήσεις της γίνονται μέσω της παραδοσιακής οδού, δηλαδή από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω social media, ενώ έχει στο πελατολόγιο της και μία χούφτα προσώπων με επιρροή που αγαπούν τη δουλειά της.

Η επιχείρηση της καταγράφει ανοδική πορεία -αύξησε το προσωπικό της από δύο σε πέντε άτομα και τώρα σε οκτώ- ωστόσο, το γεγονός ότι η Μισέλ Ομπάμα, ίσως η πιο επιδραστική γυναίκα στον πλανήτη, εμφανίστηκε δημόσια με δημιουργία της, εκτόξευσε τις πωλήσεις.

Όπως είπε, τις πρώτες δώδεκα ώρες μετά την ομιλία της πρώην πρώτης κυρίας, οι παραγγελίες για το κολιέ «Vote» (το οποίο πωλείται περίπου προς 300 δολάρια) είχαν φτάσει τα 2.000 κομμάτια.

Σημείωσε δε, ότι κάθε κόσμημα γίνεται επί παραγγελία και ότι μετά την επιμονή των προμηθευτών, η μικρή ομάδα της επιτάχυνε τον ρυθμό παραγωγής σχεδόν κατά πενήντα τοις εκατό.

Την επομένη ημέρα, στον ιστότοπο της μπουτίκ εμφανίστηκε ειδική σελίδα παραγγελιών για το «Vote».

Η επί μία δεκαετία στυλίστρια της Ομπάμα, Μέρεντιθ Κουπ εξήγησε ότι το κολιέ δεν ήταν απλά αξεσουάρ του outfit, αλλά αυτό που έδινε το στίγμα στην εμφάνιση της πρώην πρώτης κυρίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer Fridays ✨

A post shared by BYCHARI (@bychari) on

«Όλες οι εναλλακτικές εμφανίσεις που πρότεινα στην Ομπάμα για την ομιλία της ήταν με άξονα το κολιέ», είπε η Κουπ, η οποία εκμυστηρεύθηκε ότι είχε μία μικρή ανησυχία επειδή το μήνυμα ήταν πολύ προφανές, αλλά στην Μισέλ άρεσε η ιδέα το κολιέ να έχει γράμματα.

Η Σάρι Κάθμπερτ είχε σχεδιάσει το κολιέ με αφορμή τις προεδρικές εκλογές του 2016 -και το είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένα κομμάτια για την ίδια και τις φίλες της- προκειμένου να προτρέψει τους συμπολίτες της να ψηφίσουν και το ίδιο σκόπευε να κάνει ξανά, εν όψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου.

saas

Ο συγχρονισμός με την Μέρεντιθ Κουπ, η οποία επικοινώνησε μαζί της για την παραγγελία στα τέλη Ιουλίου, ήταν τυχαίος. Δεν είχε συναντήσει τη νεαρή σχεδιάστρια, ούτε είχε συνεργαστεί μαζί της κατά το παρελθόν, αλλά είχε εντοπίσει τη δουλειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Προσπαθώ να διαχωρίζω την πολιτική από τη δουλειά, αλλά σε αυτές τις εποχές, με όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, ένιωσα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα της δουλειάς μου. Έτσι, όταν με αναζήτησε η Μέρεντιθ ξέραμε και οι δύο πόσο σημαντικό ήταν να το κάνουμε και να το κάνουμε τώρα», λέει η Κάθμπερτ.

Πηγή

Loader