Ελαμίτες έδωσαν (για ακόμη μία φορά) τροφή στην έχθρα και την καχυποψία

Ελαμίτες έδωσαν (για ακόμη μία φορά) τροφή στην έχθρα και την καχυποψία

Τα χρώματα, τα σύμβολα και οι σημαίες συνεχίζουν να φανατίζουν

«Το μίσος είναι βαρύ φορτίο τόσο για την Κύπρο όσο και για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Ακκιντζί

Συνεχίζει να δίνει τροφή στην έχθρα και την καχυποψία η κίνηση ακροδεξιών στοιχείων (ελάμ) να κάψουν τη σημαία του ψευδοκράτους.

«H σημαία είναι η τιμή ενός έθνους. Καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας της ΤΔΒΚ κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις που ενθαρρύνονται από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές δεν θα εμποδίσουν ποτέ τη σημαία της ΤΔΒΚ να κυματίζει ψηλά στο νησί» αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας. 

φηδηδηδ

Με το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους υπάρχει ένας «εθνικιστικός διαγωνισμός» στις δύο πλευρές, έγραψε η τ/κ ιστοσελίδα Γκαζέτα Κίπρις ενώ σχετικό ρεπορτάζ φιλοξένησαν όλα σχεδόν τα τουρκικά κανάλια.

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε, με γραπτή του δήλωση, ότι μέλη «του ρατσιστικού και φασιστικού ΕΛΑΜ» έκαψαν  "σημαία" του ψευδοκράτους, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το συμβάν.  Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο στη δήλωση του «για ένα ακόμη λάθος αυτής της οργάνωσης η οποία», όπως αναφέρει, «δεν ανέχεται και δεν σέβεται τους Τ/κ και τα σύμβολά τους».

«Είναι ανησυχητικό», είπε ο κ. Ακιντζί, «το γεγονός ότι δεν έχουν μέχρι σήμερα αντληθεί διδάγματα από τέτοιες πράξεις μίσους και βίας που έχουν γεμίσει το παρελθόν της Κύπρου με πόνο».

Είπε επίσης ότι «η ανάγκη του νησιού μας δεν είναι να γεμίζει τα μυαλά και τις καρδιές των νέων με μίσος. Το μίσος είναι ένα βαρύ φορτίο τόσο για την Κύπρο όσο και για την ανθρωπότητα. Το σωστό δεν είναι να αυξήσουμε το βάρος του μίσους, αλλά να απαλλαγούμε από αυτό το φορτίο το συντομότερο δυνατό», είπε.

Αναφερόμενος στο περιστατικό κατά το οποίο Ε/κ μαθητής πήρε την τουρκική σημαία από το δημοτικό  σχολείο στη Λύση, ο κ. Ακιντζί είπε ότι η απολογία της οικογένειας του μαθητή προς τους Τ/κ ήταν μια σωστή ενέργεια και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα.

Είπε ακόμη ότι η τ/κ πλευρά αναμένει ότι θα υπάρξουν «οι σωστές φωνές εναντίον της λανθασμένης συμπεριφοράς των φασιστών του ΕΛΑΜ κυρίως από την ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε πως «στην Κύπρο, όπου ο σεβασμός σε κοινές αξίες και στα σύμβολα των κοινωνιών είναι απαραίτητος, δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους και πράξεις μίσους». Εξέφρασε επίσης την ανάγκη για καλά και όχι για κακά παραδείγματα.

Loader