Ελλάδα: Επέκταση του επιδόματος και σε άλλα επαγγέλματα

Ελλάδα: Επέκταση του επιδόματος και σε άλλα επαγγέλματα

Ευχόμαστε να ακολουθήσει ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ η Κύπρος

Ελλάδα: Σε περισσότερα επαγγέλματα και κατηγορίες θα επεκταθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, για υπαλλήλους και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί μεταξύ άλλων και σε ωρομίσθιους υπαλλήλους, οικοδόμους, ξεναγούς και ιεροψάλτες.   

Πιο αναλυτικά, στην λίστα των επαγγελμάτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα συμπεριληφθούν, σύμφωνα πάντα τις πληροφορίες του σταθμού, και όσοι εργάζονται ως:

Ξεναγοί Τουριστικοί συνοδοί Οικοδόμοι Ωρομίσθιοι Ιεροψάλτες Φορτοεκφορτωτες Καλλιτέχνες (μουσικοί, ηθοποιοί κ.α) Ταξιθέτες Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες Εργαζόμενοι σε επίσχεση Εργαζόμενοι Helexpo

Υπολογίζεται πως μέχρι την Παρασκευή, αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ είχαν υποβάλει περίπου 851.000 εργαζόμενοι ενώ η επέκταση του μέτρου αναμένεται να ωφελήσει επιπλέον 100.000.

Πότε θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τα επιδόματα  

Για όλους όσοι έχουν ήδη κάνει αίτηση, τα επιδόματα θα καταβληθούν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί εξαιτίας της πανδημίας, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στις 15, 16 και 17 Απριλίου.  

Παράλληλα την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα πρώτα 400€ από τα συνολικά 600 ευρώ για την στήριξη επαγγελματιών των έξι επιστημονικών κλάδων.  

«Στην ώρα του» το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κανονικά  

Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί «κανονικότατα» την Μεγάλη Εβδομάδα από όσες επιχειρήσεις λειτουργούν απρόσκοπτα, όπως ξεκαθάρισε εντός της εβδομάδας ο Γιάννης Βρούτσης. Αντίθετα, όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιά ή έχουν αναστείλει εντελώς την λειτουργία τους, μπορόυν να το καταβάλλουν στους εργαζομένους τους το αργότερο στις 30 Ιουνίου. 

Loader