Ελλάδα: Έξοδος από το σπίτι με sms στην κυβέρνηση

Ελλάδα: Έξοδος από το σπίτι με sms στην κυβέρνηση

Ανακοινώνεται απαγόρευση της κυκλοφορίας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τηλεοπτικό του διάγγελμα εντός της ημέρας

Tην απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση στην Ελλάδα, ως ένα ύστατο μέτρο για να σταματήσει η εξάπλωση του επικίνδυνου ιού και να μπει «φρένο» στις άσκοπες μετακινήσεις από τους «απείθαρχους» του κορωνοϊού. Ήδη, έχει διαρρεύσει το έντυπο για τις μετακινήσεις που επιτρέπονται, στο οποίο υπάρχουν διαθέσιμες έξι επιλογές.

Για το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών λόγω κορωνοϊού επικρατεί το τελευταίο 24ωρο πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους υπουργούς του. Σημειώνεται ότι το πρωί της Κυριακής 22 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εξετάζει κάθε μέτρο που θα διασφαλίζει την υγεία των πολιτών εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τηλεοπτικό του διάγγελμα εντός της ημέρας. Στόχος είναι να σταματήσουν οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών που διαπιστώθηκαν από την Παρασκευή 20 Μαρτίου. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας για πεζούς και οδηγούς στο Σέιχ Σου.

Ποιες μετακινήσεις θα επιτρέπονται

Mετά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών, θα επιτρέπονται μόνο αυτές προς εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και παροχή ιατρικής βοήθειας. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η μετακίνηση για:

  • Εργασία

  • Αγορά καταναλωτικών αγαθών 

  • Λόγους υγείας 

  • Επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους (σ.σ. φροντίδα ηλικιωμένου) 

  • Σωματική άσκηση κοντά στην κατοικία

  • Εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.

Loader