Ελλάδα: Ιερέας κοινώνησε κρούσματα κορωνοϊού και πιστούς με την ίδια λαβίδα

Ελλάδα: Ιερέας κοινώνησε κρούσματα κορωνοϊού και πιστούς με την ίδια λαβίδα

Ιερέας στο Αγρίνιο επιχειρηματολόγησε υπέρ της ασφάλειας της λήψης της Θείας Κοινωνίας από τους πιστούς με την ίδια λαβίδα, αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος είχε κοινωνήσει με τη λαβίδα από την οποία είχαν προηγουμένως κοινωνήσει ασθενείς με κορωνοϊό.

Κήρυγμα υπέρ της ασφάλειας της Θείας Κοινωνίας από τον πατέρα Κωνσταντίνο Καντάνη, εφημέριο από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Ανήμερων των Θεοφανείων και κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του στη Θεία Λειτουργία, ο ιερέας έφερε αναλυτικά παραδείγματα για τους ισχυρισμούς του περί της ασφάλειας να κοινωνούν οι πιστοί από την ίδια λαβίδα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό πιστών στο εσωτερικό του ναού και πλήθος στους εξωτερικούς χώρους, αναφέρει το agrinionews.gr. 

Ο ιερέας είπε στους πιστούς ότι το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορωνοϊό και στη συνέχεια κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, παρότι δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, και βγήκε αρνητικός.

«Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε» υπογράμμισε και συνέχισε: «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός».

Κατέληξε, ωστόσο, επιμένοντας «πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ’ όλα να έχουμε τον Χριστό».

Loader