Elon Musk: Θέλει να κάνει παραγωγή καυσίμων πυραύλων

Elon Musk: Θέλει να κάνει παραγωγή καυσίμων πυραύλων

Θα χρησιμοποιήσει διοξείδιο του άνθρακα

Αυτό το διοξείδιο του άνθρακα, είναι υπεύθυνο για την κλιματική αλλαγή.

Η ενέργεια αυτή θα συμβεί καθώς στον Άρη υπάρχει 95% διοξείδιο και έτσι όταν κάποιος πάει εκεί, θα μπορεί ευκολότερα να επιστρέψει παίρνοντας καύσιμα. Η New York Air Company δηλώνει πως μπορεί να αντλήσει διοξείδιο του άνθρακα ακόμη και από την ατμόσφαιρα που υπάρχει αρκετό.

Σύμφωνα με το λογαριασμό του Elon Musk στο Twitter , η Space X λίαν συντόμως θα παράγει καύσιμα πυραύλων χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα, το περίφημο CO2 που προκαλεί την κλιματική αλλαγή στη Γη (φυσικά, εμείς είμαστε αυτοί που υπερβάλλουμε σε εκπομπές επιβλαβείς για το περιβάλλον). 

Η απόφαση αυτή οφείλεται στο ότι η ατμόσφαιρα του Άρη αποτελείται κατά 95% από διοξείδιο του άνθρακα, οπότε όταν φτάσουμε εκεί θα μπορούμε εύκολα να πάρουμε καύσιμα για να επιστρέψουμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, μία τέτοια κίνηση ενδεχέται να αποτελέσει σημείο καμπής για τον πλανήτη μας. 

Διάβασε Επίσης: Disney: Ψάχνει ανθρώπους που τους αρέσει το Τik Tok για να δουλέψουν εκεί 

Από την άλλη, η νεοσύστατη εταιρεία New York Air Company που επίσης εδώ και χρόνια ασχολείται με τη μετατροπή του CO2 σε χρήσιμα προϊόντα, πρόσφατα προχώρησε σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο Popular Mechanics που σίγουρα δίνουν τροφή για σκέψη: 

"Αυτή τη στιγμή, οι υδρογονάνθρακες που αποτελούν τόσο το RP-1 (μείγμα καυσίμων πυραύλου) όσο και το μεθάνιο στο καύσιμο πυραύλων προέρχονται από ορυκτά καύσιμα στο έδαφος", εξηγεί ο Stafford Sheehan, συνιδρυτής και CTO της Air Company. "Μπορούμε να παράγουμε αυτούς τους υδρογονάνθρακες χρησιμοποιώντας CO2 από τον αέρα. Η προμήθειά μας σε CO2 είναι επί του παρόντος βιογενής, καθώς αντλείται ως υποπροϊόν των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλκοόλης- ωστόσο, μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε CO2 από οπουδήποτε απευθείας από την ατμόσφαιρα". 

Ο επικεφαλής της εταιρείας παρείχε στα ΜΜΕ ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία σχετικά με την επιτυχία αυτού του έργου που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφαλτήριο για αλλαγές όσον αφορά στη βιωσιμότητα και την εκμετάλλευση της ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος: "Εάν το καύσιμό μας με βάση το διοξείδιο του άνθρακα χρησιμοποιούνταν για την εκτόξευση ενός πυραύλου, θα αποφεύγαμε την εκπομπή 715 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα". 

Πηγή

Loader