To Empire State Building φωτίστηκε στα χρώματα των ασθενοφόρων

To Empire State Building φωτίστηκε στα χρώματα των ασθενοφόρων

Το Empire State Building στη Νέα Υόρκη φωτίστηκε στα χρώματα των φώτων των ασθενοφόρων τη Δευτέρα, προς τιμήν των πληρωμάτων πρώτων βοηθειών και των επαγγελματικών του χώρου της υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης της πόλης κατά του κορονοϊού.

″Αρχίζοντας από σήμερα, τα κλασσικά, λευκά φώτα αντικαθίστανται από τον καρδιακό παλμό της Αμερικής και μία σειρήνα σε κόκκινο και λευκό στην κεραία, καθώς δηλώνουμε τον σεβασμό μας στους ηρωϊκούς εργαζόμενους των επειγόντων περιστατικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης”, ήταν η επίσημη ανακοίνωση στο Twitter.

Στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 3.000 τη Δευτέρα, ενώ η Νέα Υόρκη υποδέχτηκε με επευφημίες την άφιξη ενός νοσοκομειακού πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με 1.000 κλίνες, ως ένδειξη ελπίδας στον αγώνα της πόλης.

Πολίτες στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ στήθηκαν στις όχθες του ποταμού Χάντσον για να επευφημήσουν το «Comfort» καθώς το πλοίο περνούσε από το Άγαλμα της Ελευθερίας, συνοδευόμενο από πλοία υποστήριξης και ελικόπτερα. Το πλοίο θα αναλάβει τη νοσηλεία ασθενών χωρίς κορονοϊό, μεταξύ των οποίων και άτομα που χρειάζονται εγχείρηση και εντατική θεραπεία, με σκοπό να απελευθερωθούν πόροι στη μάχη κατά του ιού.

Τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης δέχονται τεράστια πίεση λόγω του αυξημένου αριθμού ασθενών με Covid-19. Στις ΗΠΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν υπερβεί τις 163.000.

Πηγή 

Loader