Ένα εντυπωσιακό πεντάστερο ξενοδοχείο αξίας €100 εκατ. χτίζεται στην Κύπρο

Ένα εντυπωσιακό πεντάστερο ξενοδοχείο αξίας €100 εκατ. χτίζεται στην Κύπρο

Πρόκειται για ένα θέρετρο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Θα βρίσκεται στον Δήμο Γεροσκήπου στην Πάφο, θα έχει δυναμικότητα 484 κλινών και θα περιλαμβάνει καταστήματα και αίθουσα δεξιώσεων

ην έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής έλαβε η κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στον Δήμο Γεροσκήπου στην επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, η ανάπτυξη πρόκειται να ανεγερθεί στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Γεροσκήπου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και έχει ως στόχο την παροχή μιας πολυτελούς και αποκλειστικής  τουριστικής ανάπτυξης με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών υψηλού επιπέδου και  παράλληλα την παροχή υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της φιλοξενίας.

1

Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα φτάσει τα €100.000.000, με την εκτιμώμενη περίοδο εκτέλεσης του να είναι τα 2,5 έτη, μετά την έκδοση της άδειας οικοδομής.

1

Τι θα περιλαμβάνει

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα ανεγερθεί σε τεμάχιο με έκταση που ανέρχεται στα 33.523.m2 και αφορά την κατασκευή μιας ξενοδοχειακή μονάδας 5  αστέρων και οκτώ ορόφων, πλέον ισογείου και κήπου οροφής, με συνολικό ύψος που ανέρχεται στα  40,60m.

Η ανάπτυξη θα έχει δυναμικότητα 484 κλινών και  θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κέντρο ευεξίας, αίθουσα χορού, εμπορικά καταστήματα καθώς επίσης και αίθουσα δεξιώσεων. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο θα περιλαμβάνει:

Υπόγειο

Κέντρο ευεξίας (γυμναστήριο, πισίνα, σάουνα μασάζ κλπ)

Υποστηρικτικοί χώροι (π.χ καθαρού και/ ακάθαρτου ιμαστισμού, αποθήκες τροφίμων, κάβα κρασιών, άλλοι αποθηκευτικοί χώροι, δωμάτια  ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων , γραφεία, χώροι εκπαίδευσης,  χώροι αποβλήτων , δωμάτιο ΑΗΚ, κλπ)

44 χώροι στάθμευσης

Ισόγειο

Χώρος Υποδοχής-Μπαρ-Σαλόνι

Εστιατόριο-κουζίνα -τραπεζαρία πρωινού

Κατάστημα εφημερίδων, Κατάστημα αναμνηστικών δώρων, Υποκατάστημα τράπεζας, άλλο κατάστημα, ταξιδιωτικό πρακτορείο, κομμωτήριο

Αίθουσα δεξιώσεων

Αποχωρητήρια

130 υπαίθριοι χώροι στάθμευσης

Πρώτος όροφος

16 δίκλινα δωμάτια

 3 σουίτες ενός υπνοδωματίου

 3 σουίτες δυο υπνοδωματίων

Δεύτερος όροφος

31 δίκλινα δωμάτια

Τρίτος έως  Όγδοος όροφος

186 δίκλινα δωμάτια

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά αμέσως μετά την ανέγερσή του, λειτουργώντας 

ως παραθεριστικό και τουριστικό θέρετρο για ντόπιους και τουρίστες.

ΠΗΓΗ

Loader