Ένα μασαζάκι με μπαλτά και μαχαίρια θα κάνεις;

Ένα μασαζάκι με μπαλτά και μαχαίρια θα κάνεις;

Λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι μια μορφή κινεζικής ιατρικής

Οι γρήγορες «κοφτερές» κινήσεις είναι συνηθισμένες στο μασάζ. Τι γίνεται όμως όταν γίνονται με πραγματικά μαχαίρια;

Παρόλο που φαίνεται επικίνδυνο, το daoliao, το οποίο μεταφράζεται ως «μασάζ μαχαιριών» ή «θεραπεία με μαχαίρια», πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και είναι μια μορφή κινεζικής ιατρικής, άνω των 2.000 ετών, αναφέρει το BBC.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από μοναχούς στην αρχαία Κίνα. Εξαπλώθηκε πριν από 1.000 χρόνια σαν τεχνική στην Ιαπωνία, στη δυναστεία Τανγκ, και αργότερα στην Ταϊβάν μετά τον κινεζικό εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του ’40.

Και ενώ το μασάζ μαχαιριού είναι δύσκολο να το βρει κάποιος στην Κίνα και την Ιαπωνία, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια, όπου πολλοί στρέφονται σε αυτού του είδους το μασάζ για να απαλλαγούν από το άγχος της καθημερινότητας. 

Το Ancient Art Of Knife Therapy Education Centre, στην Ταϊπέι, εκπαιδεύει επαγγελματίες σε αυτή την τεχνική εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Έχουν 36 καταστήματα στην Ταϊβάν, 15 από τα οποία έχουν ανοίξει τα τελευταία πέντε χρόνια. Παραδίδουν μαθήματα επίσης σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, τη Γαλλία, μέχρι και τον Καναδά.

Σήμερα, όσοι το επιλέγουν αναζητούν τις θεραπευτικές ιδιότητες των μαχαιριών για να βρουν ανακούφιση σε σωματικές παθήσεις, να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου τους και να αντιμετωπίσουν τον πόνο της απόρριψης.

Τα μαχαίρια στοχεύουν στις «πόρτες του τσι», ή τα σημεία πίεσης, παρόμοια με άλλα είδη κινεζικής ιατρικής όπως ο βελονισμός. Αλλά οι επαγγελματίες πιστεύουν επίσης ότι τα μαχαίρια από σίδερο έχουν μια αόρατη δύναμη.

67i9lo0

Πριν μπει στον κόσμο του μασάζ μαχαιριών πριν από 15 χρόνια, η διευθύντρια του κέντρου Σιάο Μέι Φανγκ έκανε και δίδασκε θεραπείες ομορφιάς και μασάζ μεσημβριών, έναν άλλο τύπο παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής που επικεντρωνόταν στην ροή της ενέργειας του σώματος. Αλλά διαπίστωσε ότι ένιωθε κουρασμένη κάθε βράδυ επειδή η «κακή ενέργεια» από τους πελάτες της μεταφερόταν σε εκείνη μέσω της αφής.

«Έβγαζα περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ», λέει.  

Οι κανόνες

Οι θεραπευτές του μασάζ με τα μαχαίρια έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Για παράδειγμα, εάν έχουν κακή διάθεση, δεν πρέπει να κάνουν μασάζ μαχαιριού γιατί υπάρχει κίνδυνος να «μεταφέρουν κακή ενέργεια στον πελάτη», σύμφωνα με την Σιάο. Και εδώ που τα λέμε, το να χειρίζεσαι δύο μαχαίρια όταν είσαι σε κακή διάθεση, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Επίσης, για να διατηρήσουν τη δική τους ενέργεια καθαρή, όλοι οι θεραπευτές ακολουθούν μια διατροφή που βασίζεται στη χορτοφαγία. Ξυπνούν επίσης πολύ πρωί, στις 5:00 και κάνουν 100 κατακόρυφους και squats και χειρίζονται τα μαχαίρια για 30 λεπτά σε ένα μαξιλάρι για να αρχίσει να λειτουργεί το δικό τους τσι.

Όπως καταλαβαίνεται, οι θεραπευτές έχουν πολύ δουλειά να κάνουν – το ίδιο και οι πελάτες. Πριν από το μασάζ, βάζουν τον πελάτη να κάνει 10 λεπτά squats  και διατάσεις, κρατώντας δύο ξύλινα «cosmos sticks», που χρησιμεύουν στο να έρθει σε μια ισορροπία το τσι.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Knife massage in #Taipei... Taiwan is as famous for massages as it is for its delicious food. But did you know that there is a massage style that uses knives? Hsiao Mei Fang, the owner of Ancient Art Of Knife Therapy Education Center, located in Taipei, Taiwan, has been performing massages with knives for 13 years. First she uses a stick to loosen up the blood vessels and improve the circulation of the client, then she moves on to a massage using knives. In the midst of the massage the masseuse makes something like a burping sound, which they explain is them spitting out the bad energy they draw from the client. The cost depends on the time and masseuse, but you can get an hour starting from 1,200 Taiwan dollars. After getting our footage and doing the interview our team got massages, and the knives were much heavier than we imagined, so that the impact of each blow could be felt throughout our bodies. Our fear of the knives melted away quickly and we even found ourselves drifting off to sleep to the pleasant rhythm of the knives. (April 16th, 2017.) 台湾の美味しいグルメと並んで有名なマッサージ。しかし、包丁を使って行うマッサージがあるのをご存知だろうか。 台湾台北市にある「先天世界刀療易經晴光教育中心」のオーナー、蕭玫芳さんは13年程前から包丁マッサージを行っている。これは中国の伝統療法のひとつで「刀療」と呼ばれ、2千年以上の歴史がある。 蕭さんのお店ではまず、棒を使った運動で血流を良くし、包丁を使ったマッサージへと移っていく。途中、施術師からゲップの様な音が聞こえるが、これは 客から吸い取った悪い気を吐き出しているのだという。この包丁には特殊な加工がしてあり、怪我をしたりする心配はないとのこと。 料金は時間や施術師によっても変わってくるが、1時間1,200台湾ドルから受けられる。 取材後、取材班も体験させてもらったが、思ったよりも包丁が重く、しっかりと衝撃が体に伝わって来た。包丁への恐怖心はすぐに取れ、トントンとテンポの良い音にいつの間にか眠ってしまった程だった。(2017年4月16日撮影) 28Lab Inc. all rights reserved. Produced by 28Lab Inc. & E.x.N K.K. English (Caption & Subtitles) Checked by Devin Vecchio To license this video, please contact [email protected] #taiwan #knifemassage #massage #knife #台湾 #台灣 #包丁マッサージ #マッサージ #28lab #viral #viralvideo

A post shared by 28Lab (@28lab_production) on

Η Σιάο λέει ότι οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για να παίξουν με αυτά τα μπαστούνια και να μάθουν για το τσι, με την ελπίδα ότι θα μειώσουν το άγχος για το σχολείο, ενώ οι επιχειρηματίες την συμβουλεύονται ακόμη και το ποιον πρέπει να προσλάβουν.

«Τα cosmos sticks βοηθούν στο να έρθει σε μια ισορροπία το τσι, να αφαιρέσουν λίγο κακό τσι ή ενέργεια και το μασάζ μαχαιριού είναι για να αφαιρέσει το κάρμα», λέει η Σιάο. «Στην κουλτούρα μας, πιστεύουμε ότι το τσι είναι το παν. Εάν η ενέργειά είναι ισορροπημένη, βοηθάει ώστε να βλέπουμε τα πράγματα καθαρά».

«Στην αρχή φοβόμουν όταν είδα τα μαχαίρια, νόμιζα ότι ήταν επικίνδυνο», λέει μια πελάτισσα 73 ετών. «Ήμουν αρκετά φοβισμένη, είπα στον θεραπευτή, “μην χτυπάς πολύ δυνατά, απλά ελαφριά”. Άρχισα να αισθάνομαι αρκετά καλά, οπότε είπα, “μπορείς να το κάνεις πιο δυνατά, αυτό είναι πολύ ελαφρύ”». Όπως είπε, πριν το μασάζ είχε προβλήματα στον ύπνο της. Μετά το μασάζ κοιμάται υπέροχα.

ui8hy

Οι θεραπευτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που κάνουν το μασάζ γιατί πρόκειται για μεγάλα μαχαίρια, τύπου μπαλτά και μπορεί να προκαλέσουν ζημιά. Αν και όπως λέει η Σιάο, στο κέντρο της δεν έχει τραυματιστεί κανείς όλα αυτά τα χρόνια.

Άλλωστε ανάμεσα στο δέρμα και στα μαχαίρια βρίσκεται ένα ύφασμα. Και το μασάζ γίνεται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα πέλματα, σε αυτό που λέγεται 10 πόρτες του τσι, ψάχνοντας με κάθε χτύπημα το σημείο που μπλοκάρει το τσι.

Ο δημοσιογράφος του BBC που το δοκίμασε παραδέχεται ότι έφυγε από εκεί πολύ χαλαρωμένος. Πήγε για ύπνο νωρίς, κοιμήθηκε όλο το βράδυ, μέχρι που τον ξύπνησε το ξυπνητήρι το πρωί. Το έκλεισε και αμέσως ξανακοιμήθηκε για αρκετές ακόμα ώρες.   

uoi89o

uilo

Πηγή

Loader