Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»

Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της η συγγραφέας του «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας»

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες

Ένοχη για τη δολοφονία του συζύγου της κρίθηκε η Nancy Crampton Brophy, χθες Τετάρτη, από σώμα ενόρκων δικαστηρίου στο Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Πρόκειται για την αμερικανίδα συγγραφέα που είχε γράψει το δοκίμιο με τίτλο «Πώς να δολοφονήσετε τον σύζυγό σας».

Η Nancy Crampton Brophy, έπειτα από οκτώ ώρες διαβουλεύσεων κρίθηκε ένοχη για τον φόνο του Daniel Brophy.

Η συγγραφέας, ειδικευμένη στα αισθηματικά μυθιστορήματα με τίτλους όπως «Ο λάθος σύζυγος», απέρριπτε εξαρχής τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας ότι τα πλάνα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που την έδειχναν κοντά στον τόπο του εγκλήματος την έδειχναν απλούστατα να ψάχνει έμπνευση για τα βιβλία της.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Όσο για ένα πιστόλι που λείπει, το όπλο του φόνου κατά την αστυνομία, είπε πως το αγόρασε για να έχει ρεαλισμό επόμενο βιβλίο που ετοίμαζε. Απέρριψε επίσης την κατηγορία πως δολοφόνησε τον σύζυγό της για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την ασφάλεια ζωής του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της 71χρονης γυναίκας ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Oregonian.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η γυναίκα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα τον Ιούνιο του 2018, όταν φέρεται να σκότωσε τον σύζυγό της με δυο σφαίρες στην καρδιά στη σχολή μαγειρικής όπου δίδασκε.

Μαθητές βρήκαν τον 63χρονο άνδρα να κείτεται στο δάπεδο αίθουσας διδασκαλίας ενώ η σύζυγός του συνελήφθη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι έκτοτε παραμένει προφυλακισμένη.

Διάβασε Επίσης: Ευλογιά των πιθήκων: Η Moderna ξεκίνησε τις προ - κλινικές δοκιμές εμβολίων

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας παρουσίασε τεκμήρια που δείχνουν, κατ’ αυτόν, ότι η κατηγορούμενη πράγματι διέπραξε τον φόνο. «Δεν επρόκειτο απλά για θέμα χρημάτων. Το ζήτημα ήταν ο τρόπος ζωής που επιθυμούσε κι ο Daniel δεν μπορούσε να της προσφέρει», επιχειρηματολόγησε.

Στο εδώλιο, η γυναίκα αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως τα οικονομικά της προβλήματα ήταν αρχαία ιστορία. «Οικονομικά, θα ήμουν πολύ καλύτερα αν ο Dan ήταν ζωντανός, παρά αν ήταν νεκρός», κατέθεσε. «Πού είναι το κίνητρο, σάς ρωτάω; Οποιοσδήποτε εκδότης θα έβαζε τα γέλια και θα έλεγε πιστεύω ότι πρέπει να τη δουλέψεις περισσότερο αυτή την ιστορία, έχει μια τεράστια τρύπα στη μέση’», πρόσθεσε.

Διάβασε Επίσης: To θερινό σινεμά επιστρέφει στο Nicosia Mall

Η διάρκεια της ποινής που θα επιβληθεί στη συγγραφέα δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader