«Επιβράβευση» με άδεια για όσους κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου

«Επιβράβευση» με άδεια για όσους κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου

Άδεια αναπαύσεως για τους εργαζόμενους που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση εμβολίου

Η ρύθμιση ισχύει και για γονείς που συνοδεύουν το παιδί τους στον εμβολιασμό.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού με ενισχυτική δόση ως μέτρο για ενίσχυση της ανοσίας σε ομάδες του πληθυσμού που παρατηρείται μείωσή της με την πάροδο του χρόνου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εισήγηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα. 

Η συγκεκριμένη εισήγηση αφορά στην  παραχώρηση άδειας αναπαύσεως στους εργαζόμενους πολίτες που εμβολιάζονται με ενισχυτική δόση, χωρίς η ημέρα να αποκόπτεται από τη συνολική ετήσια άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές του εργαζόμενου.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η άδεια αναπαύσεως παραχωρείται για ολόκληρη την ημέρα του εμβολιασμού και οι εργαζόμενοι οφείλουν να προσκομίζουν στον εργοδότη τους αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού για επιβεβαίωση. Η απόφαση αφορά εργαζόμενους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι δύνανται να απουσιάσουν από την εργασία τους τις ημέρες εμβολιασμού με 1η και 2η δόση, χωρίς και πάλι να αποκόπτονται οι ημέρες από την ετήσια άδεια αναπαύσεως και τις απολαβές τους. Παρόμοια ρύθμιση ισχύει και για τους γονείς που συνοδεύουν το ανήλικο παιδί τους για εμβολιασμό, νοουμένου ότι προσκομίζουν στον εργοδότη τους αντίγραφο της Κάρτας Εμβολιασμού του παιδιού για σκοπούς επιβεβαίωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Loader