Επιστρέφει το MySpace;

Επιστρέφει το MySpace;

Ή ένας κλώνος του τελοσπάντων

Πού οφείλεται το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θυμίζει το internet της δεκαετίας του 2000

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν σε έναν νέο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που αναβιώνει το MySpace σε εμφάνιση και αισθητική.

Πρόκειται τον ιστότοπο SpaceHey το οποίο δημιούργησε ένας νεαρός Γερμανός προγραμματιστής που αυτοαποκαλείται ως An the Maker.

Το SpaceHey είναι μια πιστή αναπαράσταση της λιτής εμπειρίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των αρχών της δεκαετίας του 2000 που προκαλεί νοσταλγία στους μεγαλύτερους ηλικιακά χρήστες και περιέργεια σε νεότερους.

Το τελευταίο, που μεσουράνησε τα χρόνια που ακολούθησαν, και αργότερα το Instagram (που πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Meta), διαμόρφωσαν νέους τρόπους αλληλεπίδρασης για τους χρήστες. Ακολούθησαν Snapchat και Twitter συμβάλλοντας στην εξέλιξη των social media.

 

Το SpaceHey διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα και αποτελεί ένα project σε εξέλιξη εδώ και έναν χρόνο, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε τη λειτουργία του. Την Πέμπτη κατόρθωσε να σπάσει το φράγμα των 200.000 χρηστών.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, οι servers SpaceHey του «λύγισαν» υπό το βάρος των νέων χρηστών καθώς η σχετική συζήτηση σε άλλα social media φούντωνε.

Η απουσία διαφημίσεων και μεγάλων εταιρικών εποπτών μπορεί να δικαιολογήσει εν μέρει το ενδιαφέρον των χρηστών για το μέσω κοινωνικής δικτύωσης «από τα παλιά».

 

Το SpaceHey υπόσχεται μία υπηρεσία «χωρίς αλγόριθμους, καμία παρακολούθηση και εξατομικευμένες διαφημίσεις – Τα feeds στο SpaceHey είναι χρονολογικές και δεν υπάρχει προτεινόμενο περιεχόμενο που να ζητά την προσοχή σας».

Αν και ο ίδιος ο ιστότοπος είναι απλός στην εμφάνιση, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τις σελίδες των προφίλ τους, διαθέτοντας επιλογές όπως κινούμενο φόντο κ.ά.

Πηγή 

Loader