Επιστρέφουν τα προ λοκντάουν μέτρα;

Επιστρέφουν τα προ λοκντάουν μέτρα;

Τελευταίες πληροφορίες - Τι θα γίνει με τα μέτρα και το πάσο που θα ισχύσει από τις 10/5

Την Κυριακή 9/5 τελειώνει το διάταγμα για το lockdown και στο αποψινό Υπουργικό Συμβούλιο θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θα εξεταστούν  τα επόμενα βήματα. Ο Υπουργός Υγείας θα καταθέσει και τις εισηγήσεις των Επιδημιολογικών.

Πάμε πίσω στα προηγούμενα μέτρα με μικρές αλλαγές

Όπως πληροφορείται η offsite, η κατεύθυνση είναι να επιστρέψουμε στην κατάσταση προ του Lockdown με μικρές διαφοροποιήσεις. 

Απόψε ή Κυριακή οι αποφάσεις

Αν η απόφαση δεν παρθεί στο αποψινό Υπουργικό Συμβούλιο, τότε υπάρχει ενδεχόμενο για έκτακτο Υπουργικό την ερχόμενη Κυριακή μιας και ο Νίκος Αναστασιάδης θα απουσιάζει στην Πορτογαλία για το άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ο ΠτΔ θα αναχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί και θα επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου. Αν δεν έχουμε οριστικές αποφάσεις απόψε, τότε την Κυριακή θα συνεδριάσει εκτάκτως το Υπουργικό για να ‘’κλειδώσει’’ τα νέα μέτρα. 

Το Υπουργικό θα αποφασίσει και τις λεπτομέρειες για το πάσο που θα εφαρμοστεί στην Κύπρο από τις 10/5. 

Αποφάσεις και για το πάσο

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, από την 10η Μαΐου σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του:

  1. rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή
  2. να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή
  3. να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Υπάρχει προβληματισμός για το αν θα πρέπει να ισχύσει το πάσο και για ολιγόλεπτες επισκέψεις σε χώρους όπως περίπτερα, υπεραγορές, φούρνους κτλ. 

Όλες οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν είτε απόψε, είτε την Κυριακή. 

Πηγή 

Loader