Έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά που παίζουν με δεινόσαυρους έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης
Ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο τους δώρο
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν υποδηλώνει ότι τα παιδιά με έντονο ενδιαφέρον για τα προϊστορικά ζώα, ιδιαίτερα τους δεινόσαυρους, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη νοημοσύνη.
Οι ερευνητές συνδέουν αυτή τη γοητεία των παιδιών με τα ζώα, με βελτιωμένη προσοχή, σύνθετη σκέψη και βελτιωμένη επεξεργασία πληροφοριών. Υποδηλώνει επίσης, ότι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά μελετούν τους δεινόσαυρους τα βοηθά να αναπτύξουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλη τους τη ζωή, πολύ καλύτερα από εκείνα που δεν το έκαναν.
«Η εξερεύνηση ενός θέματος και η κατάκτησή του είναι ευεργετική γιατί έτσι διαμορφώνουμε καριέρα ως ενήλικες», είπε στο CNN η Kelly Chen, παιδοψυχιατρική εργοθεραπεύτρια στο Johns Hopkins.
«Το κύριο επάγγελμα ενός παιδιού είναι το παιχνίδι, οπότε συνεχίζουν τη δουλειά τους να παίζουν μέσα από το φακό αυτού του πράγματος που ενδιαφέρεται να μάθει».
Ο παλαιοντολόγος Kenneth Lacovara πρόσθεσε: «Για τα παιδιά, η μαγεία δεν είναι μόνο να φαντάζονται αυτά τα πραγματικά, τεράστια πλάσματα του παρελθόντος - αλλά και να γνωρίζουν περισσότερα από τους γονείς σας για πρώτη φορά. Τα κάνει να αισθάνονται δυνατά».