Έρευνα: Πώς η πανδημία άλλαξε ακόμη και τα όνειρα που βλέπουμε

Έρευνα: Πώς η πανδημία άλλαξε ακόμη και τα όνειρα που βλέπουμε

Αποτέλεσμα η κλειστοφοβία και η έλλειψη ελέγχου

Η κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης τα τελευταία δυο χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊού, έχει προκαλέσει αρκετά ψυχικά και μη προβλήματα.

Σύμφωνα με έρευνα του University College London, ακόμη και τα όνειρα είναι «παγιδευμένα» μέσα σε αυτή την κρίση που ζούμε.

Bρείτε μας στο Instagram

Καταγράφηκαν περισσότερα από 850 όνειρα και εφιάλτες στο Lockdown Dreams Project, από τον Μάρτιο του 2020 έως τον ίδιο μήνα του 2021. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως στο αποκορύφωμα της πανδημίας συχνά οι άνθρωποι ονειρεύονταν περιοριστικές εμπειρίες που τους αναστάτωναν, μέσα σε συνήθεις χώρους της καθημερινότητάς τους, όπως το σπίτι.

Διάβασε Επίσης: Το TikTok πλέον έχει stories - Η νέα λειτουργία για να πάει κόντρα στον ανταγωνισμό

Κλειστοφοβικές καταστάσεις, όπως να αδυνατεί κάποιος να βγει από το σπίτι του επειδή είναι σπασμένο το χερούλι της πόρτας ή η κλειδαριά, εξαιτίας κάποιου εμποδίου, αναφέρονταν συχνά στις αρχές της πανδημίας.

Αρκετοί είναι και αυτοί που έβλεπαν ότι έπρεπε να παραμείνουν στο σπίτι, για να ξεφύγουν από κάτι παράξενο ή μυστηριώδες που συνέβαινε ακριβώς έξω από αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού κάποιος που ανέφερε ότι ονειρεύτηκε πως επικίνδυνες αρκούδες ήταν στον κήπο του, κάτι που τον ανάγκαζε να μείνει μέσα, όπου ήταν ασφαλής.

Διάβασε Επίσης: Νέο ρεκόρ για τη δεύτερη σεζόν του Bridgerton

Η οικογένεια ήταν ένα σημαντικό κομμάτι των ονείρων του lockdown. Κάποιες φορές οι άνθρωποι έβλεπαν φίλους και συγγενείς έξω από το σπίτι τους, χωρίς να μπορούν να τους πλησιάσουν.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader