Ερευνητές του Χάρβαρντ: Eισηγούνται τα περιοριστικά μέτρα να εφαρμόζονται περιστασιακά μέχρι το 2022

Ερευνητές του Χάρβαρντ: Eισηγούνται τα περιοριστικά μέτρα να εφαρμόζονται περιστασιακά μέχρι το 2022

Παράταση των περιοριστικών μέτρων στις ΗΠΑ κατά διαστήματα μέχρι το 2022 πιστεύουν ότι πιθανότατα θα είναι αναγκαία στις ΗΠΑ ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ προκειμένου να εξισωθεί η καμπύλη της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και να μην γονατίσει το σύστημα υγείας της χώρας

Την ώρα που οι ΗΠΑ έχουν περάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίως αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων του φονικού κορωνοϊού, η ανάλυση του φημισμένου αμερικανικού Πανεπιστημίου υποστηρίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα ίσως θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά διαστήματα για έως και δύο χρόνια, ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Στη μελέτη με τίτλο «Στρατηγικές κοινωνικής απομόνωσης για τον περιορισμό της επιδημίας Covid-19» οι ερευνητές αναφέρουν ότι «μια μεμονωμένη περίοδος κοινωνικής απομόνωσης δεν θα είναι αρκετή».

Αντίθετα πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ ίσως χρειαστεί να δοκιμάσουν τέτοια μέτρα κατά διαστήματα, που σημαίνει εναλλασσόμενες περιόδους απομόνωσης στο σπίτι με φυσιολογικές κοινωνικές επαφές, ώστε να παίρνει ανάσες το σύστημα υγείας και να απελευθερώνονται περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες για τα κρίσιμα περιστατικά.

Τα δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τους ερευνητές δύο πιθανές εκδοχές υπάρχουν για την κοινωνική απομόνωση μελλοντικά και πώς μπορεί να βοηθήσει στο φρενάρισμα της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο οι ΗΠΑ θα φθάσουν στο σημείο εξάντλησης των διαθέσιμων ιατροφαρμακευτικών πόρων, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί τα περιοριστικά μέτρα να εφαρμοστούν κατά περιόδους μέχρι και το 2022.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι αν υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι ιατροφαρμακευτικοί πόροι, τα περιοριστικά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης μπορεί να αρθούν περί τα μέσα του ερχόμενου έτους.

Ο αριθμός «διακόπτης» για την επαναφορά σε ισχύ της καραντίνας για τον κορωνοϊό

Οι συντάκτες της έρευνας πιστεύουν ότι τα κρούσματα της νόσου Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 37,5 ανά 10.000 άτομα. Ο αριθμός αυτός θα λειτουργεί ως «διακόπτης» για την επαναφορά σε ισχύ των περιοριστικών μέτρων , αφού αν παραμένει σ’ αυτά τα επίπεδα, τότε και ο αριθμός των ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία στη ΜΕΘ θα διατηρείται σε μια αναλογία 0,89 ανά 10.000 άτομα, που αντέχει το σύστημα.

Η μελέτη τους δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι θέλει να επιστρέψει η Αμερική σε φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το Πάσχα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είναι πλέον απαραίτητες κάποιες από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιβράδυνση της διασποράς του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, που ανησυχεί για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός παρατεταμένου λουκέτου στις επιχειρήσεις που δεν είναι ζωτικής σημασίας, είπε ότι θέλει οι επιχειρήσεις αυτές να ξαναλειτουργήσουν μέχρι τις 12 Απριλίου.

Πηγή

Loader