Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Έρχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο καιρού

Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή, κινείται ανατολικά και σταδιακά εξασθενεί. Ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται στην περιοχή από το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, ωστόσο σταδιακά θα στραφούν βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, νοτιοδυτικοί ως βόρειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται μικρή άνοδός της, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολιγικές τιμές για την εποχή.

 

Πηγή

Loader