Έτσι θα μοιάζει το νέο Κυπριακό Μουσείο

Έτσι θα μοιάζει το νέο Κυπριακό Μουσείο

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα του επόμενου χρόνου

Την απαραίτητη έγκριση για προώθηση του έργου που αφορά το Νέο Κυπριακό Μουσείο έδωσε η Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία δε φέρει ένσταση στην κατασκευή του έργου. Μετά από αυτό το βήμα θα γίνει και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκεύη του.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, η πρώτη θα περιλαμβάνει τους μόνιμους και περιοδικούς εκθεσιακούς χώρους, εργαστήρια, αποθηκευτικούς χώρους για τις αρχαιότητες, γραφεία διοίκησης, εστιατόριο και καφετέρια, κατάστημα αναμνηστικών δώρων και διάφορους βοηθητικούς χώρους. Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα διασκέψεων και τα γραφεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Ανάμεσα στις εργασίες περιλαμβάνονται κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων.

31

Η κατασκευή του έργου θα διαρκέσει δυόμιση χρόνια και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Κυπριακού Μουσείου που χωροθετείται στο τεμάχιο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, εντός του Δήμου Λευκωσίας και περικλείεται από τις λεωφόρους Τζιαβαχαρλάλ Νεχρού και Χείλωνος και από τον ποταμό Πεδιαίο.

54

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, η Πινακοθήκη Λεβέντη, η Αίθουσα Καστελλιώτισσα, το Δημαρχείο, η πλατεία Ελευθερίας και η Κυπριακή Βιβλιοθήκη.

6

Πηγή 

Loader