Euro 2020: Οι χορηγοί πιέζουν την UEFA να μην αλλάξει ο τίτλος σε Euro 2021

Euro 2020: Οι χορηγοί πιέζουν την UEFA να μην αλλάξει ο τίτλος σε Euro 2021

Στα χνάρια των Ολυμπιακών Αγώνων οδεύει και το Euro 2020, όσον αφορά την ονομασία του.

Η ποδοσφαιρική διοργάνωση που μετατέθηκε για το 2021 λόγω του κορωνοϊού, πιθανότατα θα κρατήσει το «2020» στον τίτλο της, καθώς σύμφωνα με τους New York Times, η UEFA δέχεται πιέσεις για να παραμείνει ο τίτλος «Euro 2020».

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε κάνει ένα tweet, το οποίο ωστόσο διέγραψε λίγο μετά, πως το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα συνεχίσει να λέγεται EURO 2020, κάτι που έπραξε και η ΔΟΕ, όταν ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενας από τους βασικότερους λόγους είναι το brand name που δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις, με προϊόντα που βγάζουν οι χορηγοί των διοργανώσεων. Και οι χορηγοί της UEFA είναι αυτοί που πιέζουν γι' αυτόν τον λόγο να παραμείνει το όνομα, κι ας γίνει η διοργάνωση ένα χρόνο μετά.

Ολοι οι χορηγοί έχουν ξεκινήσει την καμπάνια τους με την φετινή χρονολογία, έχουν τυπωθεί σήματα και έχουν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ. Οι μεγάλες εταιρίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό δημοσίευμα, πιέζουν ασφυκτικά την UEFA και σε αυτό έχουν σύμμαχο την ΔΟΕ, που με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε το ίδιο, για τους ίδιους λόγους. Προς το παρόν η UEFA δεν έχει πάρει οριστική απόφαση, αλλά από την στιγμή που οι χορηγοί δίνουν δεκάδες εκατομμύρια, το πιθανότερο σενάριο είναι να κάνουν πίσω.

Πηγή

Loader