Εurotoire Circuit (EUCT): Ταξίδι συνεργασίας στον κόσμο της μουσικής

Εurotoire Circuit (EUCT): Ταξίδι συνεργασίας στον κόσμο της μουσικής

Η συνάντηση καλλιτεχνών από Κύπρο, Πορτογαλία και Γαλλία για δημιουργία και ανταλλαγή τέχνης

Η Louvana Records περήφανα ανακοινώνει το Eurotoire Circuit (EUCT) την τρίτη και μεγαλύτερη έκδοση του προγράμματος, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρατηρώντας την έλλειψη ενεργειών για ανάπτυξη ικανοτήτων, ανταλλαγής καλλιτεχνών και δισκογραφίας μεταξύ καλλιτεχνών των παραπάνω χωρών, η κυπριακή δισκογραφική και εταιρεία παραγωγής Louvana Records ενώνει τις δυνάμεις της με το πορτογαλικό ινστιτούτο και στούντιο ηχογραφήσεων Arda Recorders και την εταιρεία παραγωγής Mediatone της Γαλλίας για να προσφέρουν μαζί μια σειρά δράσεων που απευθύνονται σε μουσικούς, τραγουδοποιούς και συνθέτες που ζουν και εργάζονται στις παραπάνω χώρες.

Στόχος του προγράμματος είναι να συνδέσει και να δώσει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών σε καλλιτέχνες από τις τρεις χώρες - μέσω κοινών δράσεων όπως masterclasses, σύνθεση, παραγωγή, ηχογράφηση και κυκλοφορία δίσκου και ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβαλ και συναυλίες.

Το πρώτο στάδιο του EUCT περιλαμβάνει ένα 4ήμερο πρόγραμμα ανάπτυξης ικανοτήτων σε κάθε χώρα καθοδηγούμενο από διεθνείς επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα διεξάγουν masterclasses σε θέματα όπως τη δικτύωση και προώθηση, τη διαδικασία προετοιμασίας για συναυλίες και στούντιο ηχογραφήσεις, καθώς και τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Suse Ribeiro (Portugal) - Recording session and gigs on the agenda. How do I prepare?

Preparation and pre-production for your next studio or live gig

Michalis Karakatsanis (Cyprus) - How do I monetise my music?

Rights, royalties and networking opportunities explained

Sophie Broyer (France) Your music is out. Now what?

Get noticed by festivals and venues. What is the approach of artistic directors and programmers?

César Andión (Spain) - Navigating industry partnerships and building your team. Negotiating and protecting your interests as an artist. The difference between managers, agents and bookers and finding out what you need.

Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν το 2024 στην Κύπρο στις 30 Απριλίου-3 Μαΐου, στη Γαλλία στις 21-24 Μαΐου και στην Πορτογαλία στις 6-9 Ιουνίου. Ακολούθως, ο κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ατομικά διαδικτυακά mentoring sessions με κάθε ένα από τους επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να λάβουν εξειδικευμένα εποικοδομητικά σχόλια και περαιτέρω επαγγελματική καθοδήγηση. Θα επιλεγούν συνολικά 48 συμμετέχοντες καλλιτέχνες, 16 από κάθε χώρα, για να λάβουν μέρος στο πρώτο στάδιο του EUCT - τα masterclasses. Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Έντυπο Υποβολής Αίτησης: eurotoire.com/apply

Με την ολοκλήρωση των masterclasses, και με βάση τις ικανότητες και το κίνητρο που θα επιδείξουν οι συμμετέχοντες, θα επιλεγεί ένας συμμετέχοντας από κάθε χώρα και μαζί με ένα δεύτερο καλλιτέχνη που θα επιλεγεί από την κοινοπραξία των τριών εταιρειών, θα σχηματήσουν μία ομάδα έξι ατόμων. Η ομάδα θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του EUCT - τη σύνθεση, παραγωγή, ηχογράφηση και κυκλοφορία ενός δίσκου - με συναντήσεις στην Κύπρο και Πορτογαλλία καθώς και την παρουσίαση του σε συναυλίες και φεστιβάλ στις τρεις χώρες.

Οι καλλιτέχνες της κάθε χώρας μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Μαρτίου. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν μέχρι της 12 Απριλίου. Πληροφορίες και προϋποθέσεις στο eurotoire.com.

Loader