Eurovision: Στη δημοσιότητα το video clip της Ουκρανίας με πρωταγωνιστές παιδιά του πολέμου

Eurovision: Στη δημοσιότητα το video clip της Ουκρανίας με πρωταγωνιστές παιδιά του πολέμου

Πάνω από 5 εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ώρες

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Ουκρανοί νικητές της Eurovision το νέο video clip του τραγουδιού τους «Stefania» όπου πρωταγωνιστές είναι παιδιά του πολέμου.

Στο video clip των Kalush Orchestra εναλλάσσονται σκηνές πολέμου, ολέθρου, καρτερίας. Τα γυρίσματα έγιναν στις πόλεις Μποροντιάνκα, Ιρπίν, Μπούσα  και Χοστομέλ, εκεί όπου ο φακός ακολουθεί γυναίκες στα χακί, να βαστούν προστατευτικά στην αγκαλιά παιδιά.

O ράπερ Oleh Psiuk, τραγουδά με φόντο τα ερείπια του πολέμου ενώ στρατιωτίνες μεταφέρουν παιδιά στις ρημαγμένες πόλεις επιστρέφοντας τα στους δικούς τους. Στο τελευταίο πλάνο βλέπουμε ένα κοριτσάκι να κοιτάει το φακό, έχοντας στο χέρι μια βόμβα μολότοφ. 

Διάβασε Επίσης: Το Sistema Cyprus συλλέγει μουσικά όργανα που δε χρειάζεσαι

Η κυκλοφορία του video clip φέρεται να καθυστέρησε ώστε να αποφευχθούν τυχόν επικρίσεις για πολιτικοποίηση του μουσικού διαγωνισμού.

«Κάθε νίκη έχει σημασία για την Ουκρανία αυτές τις ημέρες», τόνισε ο frontman των Kalush Orchestra, Oleh Psiuk, στη συνέντευξη Τύπου των νικητών και ευχαρίστησε όλους όσοι τους ψήφισαν. «Η νίκη είναι πολύ σημαντική για την Ουκρανία, ιδιαίτερα φέτος. Για εμάς, αυτή η υποστήριξη στην Ουκρανία είναι ακόμη πιο σημαντική αυτές τις ημέρες», υπογράμμισε. 

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο κόσμος τους ψήφισε λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ή χάρη στο «Stefania», απάντησε: «Τελευταία το τραγούδι ήταν πρώτο στα στοιχήματα. Αλλά και πριν από τον πόλεμο, ήταν στα πρώτα πέντε για τις στοιχηματικές εταιρείες. Το έχουμε ακούσει πολύ ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και το απολαύσαμε πραγματικά». 

Διάβασε Επίσης: Η νέα κωμική σειρά του Netflix “Uncoupled” με τον Neil Patrick Harris

Το video clip της εξαμελούς μπάντας από την Ουκρανία είχε πάνω από πέντε εκατομμύρια views μέσα σε λίγες ώρες YouTube.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader