Έξω από το προεδρικό διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης

Έξω από το προεδρικό διαμαρτυρήθηκαν οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης

Σωστή επαναλειτουργία και οικονομική ενίσχυση ζητούν οι ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής

Ένα σωστό τρόπο επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής που θα τους κάνει οικονομικά βιώσιμους καθώς και τρόπους οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε δυσμένεια λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, ζητά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής. Μέλη του Συνδέσμου πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.  

Σε δηλώσεις του πριν από την επίδοση του ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φάνος Λεβέντης είπε πως σήμερα κάνουν πράξη τη δέσμευση τους για μια ειρηνική, συμβολική πορεία διαμαρτυρίας με τα αυτοκίνητα με δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να θέσουν ενώπιον της κοινωνίας όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί από την άδικη, όπως την χαρακτηρίζουν, μεταχείριση των κέντρων αναψυχής όλη αυτή την περίοδο, και ο δεύτερος είναι να θέσουν ενώπιον της Πολιτείας και του Προέδρου της Δημοκρατίας όλη αυτή την απόγνωση που βγάζουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο οι επιχειρηματίες για τα συσσωρευμένα οικονομικά βάρη που κουβαλούν στις πλάτες τους.

Όπως σημείωσε ο κ. Λεβέντης, αυτό που πρωτίστως ζητούν είναι ένα ορθό τρόπο επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και ένα τρόπο για τη σωστή διαχείριση των οικονομικών βαρών που έχουν επωμιστεί σε μορφή χρεών οι επιχειρήσεις των κέντρων αναψυχής.

1

Ερωτηθείς τι θεωρεί ο Σύνδεσμος ότι αποτελεί άδικη μεταχείριση, ο κ. Λεβέντης είπε πως στην ουσία ολόκληρη η βιομηχανία θυματοποιήθηκε από τη συμπεριφορά των λίγων, και σημείωσε πως ο κάθε ένας που παραβιάζει θα πρέπει να τιμωρείται ανάλογα με το βάρος της παραβίασης. Τόνισε πως αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να ανοίξουν τα κέντρα αναψυχής και να μην ξανακλείσουν και αυτή η ημερομηνία που έχει τεθεί για το άνοιγμα, η οποία ήταν και όρος από την πλευρά του Συνδέσμου, είναι σημαντική να τηρηθεί καθώς ούτε και μια ημέρα παραπάνω δεν αντέχει ο κλάδος να παραμείνει κλειστός. «Άδικη μεταχείριση ήταν γιατί δεν αποδείχθηκε σε καμία περίπτωση ότι είμαστε υπεύθυνοι και ένοχοι για την οποιαδήποτε διασπορά του ιού», είπε.  

Σε ερώτηση κατά πόσον το κύριο αίτημα του Συνδέσμου είναι η οικονομική βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, ο κ. Λεβέντης είπε πως είναι δύο τα αιτήματα τους. Ο τρόπος επαναλειτουργίας είναι πολύ σημαντικός καθώς, όπως εξήγησε, οι περιορισμοί που ενδεχομένως να επιβληθούν θα πρέπει να είναι τέτοιοι που δεν θα καθιστούν τη λειτουργία των χώρων αυτών μη βιώσιμη. Για κέρδη, πρόσθεσε, δεν μπορεί να μιλά κανένας καθώς απέχουν έτη φωτός από τη μέρα που θα έχουν κέρδη και ο σκοπός εστιάζεται στο να είναι σε θέση οι επιχειρηματίες να διαχειρίζονται τα χρέη τους.  

222

Σε σχέση με το αίτημα του Συνδέσμου για διευρυμένο ωράριο, ο κ. Λεβέντης είπε πως με βάση τα όσα είπε χθες ο Υπουργός Υγείας διασκεδάζεται μια ανησυχία εφόσον θα καταργηθεί η αποστολή sms για μετακίνηση, κάτι που παραπέμπει σε ένα ευρύτερο ωράριο που θα εξυπηρετήσει και τη βιομηχανία αλλά πολύ περισσότερο την κοινωνία που διψά για να πάει σε ένα κέντρο αναψυχής.

Πηγή 

Loader