Ευφάνταστο μάρκετινγκ… το είδαμε και αυτό σε δρόμο της Λευκωσίας

Ευφάνταστο μάρκετινγκ… το είδαμε και αυτό σε δρόμο της Λευκωσίας

Γιατί στην Κύπρο ξέρουμε ή δεν ξέρουμε από προώθηση;

 


Και καθώς οδηγείς για να φτάσεις στον προορισμό σου και προσπαθώντας να βγεις από το αλτ σε κύριο δρόμο της πρωτεύουσας όπου συχνά υπάρχει και κυκλοφοριακή συμφόρηση, πέφτει το βλέμμα επάνω σε ένα αλλιώτικο τρόπο προώθησης προϊόντων. Βεβαίως, σου παίρνει και μερικά δευτερόλεπτα για να καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτό που κοιτάς.

Κατάστημα χαλιών που προφανώς όπως λέει το πανό άνοιξε πολύ πρόσφατα, έβγαλε την «πραμάτεια» του στο πεζοδρόμιο αλλά «ανάρτησε» και ένα παιδικό χαλί επάνω σε πάσσαλο πινακίδας ορίου ταχύτητας. Μάλιστα, το κόλλησε με σέλοτέιπ για να παραμείνει όρθιο.

45545565

Ο ευφάνταστος αυτός τρόπος προβολής των προϊόντων σίγουρα μας έκανε να γυρίσουμε το κεφάλι, να στρέψουμε εκεί το βλέμμα, αν πηγαίναμε -που δεν το κάναμε- με 60 χλμ. την ώρα αντί 50χλμ. που επιτρέπεται, θα ελαττώναμε ταχύτητα, αλλά…

Αναρωτηθήκαμε, πόσο ασφαλής - ή και αδειοδοτημένη- είναι μια τέτοια ενέργεια από έναν καταστηματάρχη ή τον οποιοδήποτε. Εικάζουμε πως αστάθμητοι παράγοντες όπως για παράδειγμα ένας δυνατός αέρας ή απλώς αν το σέλοτέιπ ξεκολλήσει, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πτώση του χαλιού στο δρόμο και αυτό, να επιφέρει απροσδόκητες και ανεπιθύνητες συνέπειες όπως ένα δυστύχημα.

445454

Καλός o ενθουσιασμός, ο αυθορμητισμός και το «επιθετικό» μάρκετινγκ δε λέμε, φτάνει να μην είναι και επικίνδυνα συνάμα ή ακόμη…ίσως και παράνομα. 

5456678

Loader