"Famagusta": Πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυσυζητημένης νέας σειράς του Mega Ελλάδος

"Famagusta": Πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα της πολυσυζητημένης νέας σειράς του Mega Ελλάδος

H σειρά θα προβάλλεται στο νησί από τον Alpha Κύπρου

Ξεκίνησαν στην Κύπρο τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης δραματικής σειράς του MEGA "Famagusta", που υπογράφει το δίδυμο Αντρέας Γεωργίου και Βάνα Δημητρίου.

Η νέα σειρά του MEGA ξεκίνησε τη δημιουργική της διαδρομή από την Κύπρο, όπου βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι πρωταγωνιστές του. Τα πρώτα γυρίσματα της δραματικής σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγιναν στην Λευκωσία όπου σκηνοθέτης Αντρέας Γεωργίου και κατέγραψε τις πρώτες σκηνές στη φάρμα και στο σπίτι της τηλεοπτικής οικογένειας.

7

Το "Famagusta", σε σενάριο Βάνας Δημητρίου, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης - το "Famagusta" είναι η φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο - έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του "Αττίλα". 

7

Mε αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο "σκοτεινό" 1974. Ο Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστεί ως ένας μαχητικός δημοσιογράφος που ταξιδεύει στην Κύπρο από την Αγγλία για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ, με αφορμή τα 50 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής. Το "Famagusta” είναι εξ ίσου μία αναδρομή στο επώδυνο ιστορικό παρελθόν της Κύπρου και μία ιστορία αγάπης, με το ταξίδι επιστροφής του πρωταγωνιστή να φέρνει στην επιφάνεια μυστικά που είχαν μείνει καλά κρυμμένα στην Αμμόχωστου, απειλώντας να διαταράξουν το παρόν του. Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά θα αφηγηθεί από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα. 

9

7

To καστ συμπληρώνουν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη και Γιώργος Ζένιος. Την ιστορική έρευνα για το "Famagusta” έχει αναλάβει ο Δημήτρης Τοκαρής, ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να συνεχίσουν από την Κύπρο στη Αθήνα και στο Λονδίνο.

 

Loader