Φεμινιστική δράση στην κόκκινη λίμνη

Φεμινιστική δράση στην κόκκινη λίμνη

Μία ηχηρή καταγγελία για τη συγκάλυψη και την αδιαφορία των θεσμών

«Τα καταγγέλλω μας εν πολιτικά - Απαιτούμεν να ξανανοίξει η υπόθεση»: Ομάδα ακτιβιστριών γυναικών συγκεντρώθηκε στο Μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας, στο Μιτσερό και προχώρησε σε μία συμβολική ωστόσο εκκωφαντική διαμαρτυρία για τη συγκάλυψη και την αδιαφορία των θεσμών στην υπόθεση των γυναικοκτονιών που είχε συγκλονίσει την Κύπρο.

Ομάδα γυναικών συγκεντρώθηκε στο Μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας, στο Μιτσερό, σε μία δηλαδή από τις λίμνες που είχαν εντοπιστεί πτώματα του serial killer και προχώρησε σε μία συμβολική ωστόσο εκκωφαντική διαμαρτυρία για τη συγκάλυψη και την αδιαφορία των θεσμών στη συγκλονιστική υπόθεση των γυναικοκτονιών από τον Νίκο Μεταξά.

H δράση δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Everyday Sexism Cyprus - Καθημερινός Σεξισμός - Gündelik cinsiyetçilik.

Στην ανάρτηση που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρεται:

Θκυό χρόνια που τότε που εγίναν γνωστές οι 7 ρατσιστικές γυναικοκτονίες, τζαι στον απόηχο της απόφασης για μη άσκηση ποινικής δίωξης στους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αποφασίσαμεν να κάμουμεν μια φεμινιστική performance για να καταγγείλουμε τη συγκάληψη τζαι την αδιαφορία των θεσμών της ΚΔ.

Εθέλαμε να κάμουμε μιαν παρέμβαση τόσο στον συγκεκριμένο -φορτισμένο συναισθηματικά- χώρο, αλλά τζαι στις συλλογικές αναπαραστάσεις, στον δημόσιο πολιτικό λόγο.

Ακολουθεί απόσπασμα που το κείμενο της συνέλευσης το οποίο εγράφτηκε με αφορμή την απόφαση του γενικού εισαγγελέα να μεν προχωρήσει με τες ποινικές διώξεις, που εννά δημοσιεύσουμε σύντομα.

Το πλαίσιο δράσης ή αδράνειας των ενόχων εν η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης τζιαι η κανονικοποιημένη de facto διχοτόμηση του νησιού, η μαύρη τρύπα, άλλοθι της κυπριακής δημοκρατίας: που ποτζεί έρκουνται με πρόθεση να "αλλοιώσουν τον δημογραφικό μας χαρακτήρα" λαλεί μας ο Νουρής, "ποτζεί φεύκουν τζαι πάσιν όταν εξαφανίζουνται" λαλούν μας οι αστυνομικοί της πρώτης γραμμής οι οποίοι επιλέξαν να μεν διερευνήσουν τες καταγγελίες.

Τα καταγγέλλω μας εν πολιτικά.

Απαιτούμεν να ξανανοίξει η υπόθεση.

Ως δαμέ με τον ρατσισμό

Ως δαμέ με την πατριαρχία.

Υπο σύσταση Φεμινιστική Ομάδα

#ΜαζίΓιαΤηνΟμοσπονδία24_4

#FederasyonYolundaBirlikte24_4

#Together4Federation24_4

Δείτε το βίντεο:

Loader