Φεστιβάλ Καννών: Διαμαρτυρία με πανό και καπνογόνα για τις γυναικοκτονίες στη Γαλλία

Φεστιβάλ Καννών: Διαμαρτυρία με πανό και καπνογόνα για τις γυναικοκτονίες στη Γαλλία

Για τις «129 γυναικοκτονίες που έγιναν στη Γαλλία από το τελευταίο φεστιβάλ των Καννών».

Τη διαμαρτυρία τους για τις 129 γυναικοκτονίες που έγιναν στη Γαλλία εξέφρασαν γύρω στις δέκα γυναίκες με καπνογόνα και ένα τεράστιο πανό στο Φεστιβάλ των Καννών την Κυριακή το απόγευμα.

Με ένα πανό με γυναικεία ονόματα, καπνογόνα στα χέρια και υψωμένες γροθιές οι γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν στις διάσημες σκάλες του Palais. Η μακρά λίστα, σύμφωνα με τις ακτιβίστριες, αναφέρει τις «129 γυναικοκτονίες που έγιναν στη Γαλλία από το τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών».

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Η διαμαρτυρία σημειώθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας «Holy Spider» του ιρανικής καταγωγής σκηνοθέτη, Ali Abbasi, που αφηγείται την περιπέτεια μιας δημοσιογράφου η οποία ταξιδεύει στην ιερή πόλη Μασχάντ του Ιράν προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει σεξεργάτριες. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του serial killer, Saeed Hanaei, ο οποίος πίστευε ότι είχε ιερή αποστολή να καθαρίσει τους δρόμους από την αμαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ, η διαμαρτυρία δεν συνδέεται με την προώθηση της ταινίας, αλλά με την προβολή, την ίδια μέρα, του ντοκιμαντέρ «Riposte», το οποίο αφορά φεμινίστριες ακτιβίστριες.

1

Διάβασε Επίσης: Νέες χαλαρώσεις από σήμερα σε Malls και καταστήματα

Σημειώνεται ότι είναι το δεύτερο ανάλογο περιστατικό στο φετινό Φεστιβάλ, μετά την ημίγυμνη ακτιβίστρια που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί λίγη ώρα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Three Thousand Years of Longing», η οποία ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τους φερόμενους βιασμούς των γυναικών στην Ουκρανία από Ρώσους στρατιώτες.

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών: REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Loader