Φέτος η πορεία Χριστοδούλας γίνεται αλλιώς!

Φέτος η πορεία Χριστοδούλας γίνεται αλλιώς!

Και μας χρειάζεται

Προσαρμοσμένη κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας στα νέα δεδομένα, λόγω κορωνοϊού, με την προσοχή όλων στραμμένη κυρίως στον περιορισμό της εξάπλωσής του, έχουμε δει σωρεία εκδηλώσεων να ακυρώνονται προς όφελος της δημόσιας υγείας. Ακυρώσεις που προκάλεσαν από συναισθηματική έως και οικονομική «δυσφορία». 

Ανάμεσα στους επηρεασθέντες είναι και η πορεία Χριστοδούλας που ενώ ήταν προγραμματισμένη για το Μάιο του 2020, οι καταστάσεις ένεκα της πανδημίας, δεν άφησαν περιθώρια για διεξαγωγή της. 

Το γεγονός, δυστυχώς είχε άμεσο και καθόλα σημαντικό αντίκτυπο στου οικονομικούς πόρους του Αντικαρκινικού Συνδέσμου και κατ΄ επέκταση, στους ασθενείς που ενισχύονται από το έργο και τις υπηρεσίες θεραπείας και ανακουφιστικής φροντίδας που τους παρέχονται. 

Ωστόσο, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος και ο πάντοτε σταθερός και ενεργός σύμμαχός του, η Τράπεζα Κύπρου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσαν παρά να αναζητήσουν και βρουν αποδοτική, εναλλακτική λύση, η οποία να συνάδει με τα δεδομένα της εποχής και τη συμμόρφωση στα περιοριστικά μέτρα προστασίας. Εξάλλου, πρωταρχικό μέλημα τόσο του Συνδέσμου, όσο και της Τράπεζας Κύπρου, δεν θα μπορούσε παρά να είναι η διασφάλιση της υγείας. 

dsgrt
Φώτο: Aaron Burden

Έχοντας αυτά κατά νου, αποφασίστηκε η διεξαγωγή ενός διαφορετικού εράνου φέτος, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου έχει τοποθετηθεί πληθώρα κουμπαράδων σε διάφορα σημεία της Κύπρου, σε κάθε επαρχία. 

Συγκεκριμένα, θα βρεις τους κουμπαράδες σε χώρους εστίασης, υπεραγορές, καφετέριες, καταστήματα και εμπορικά κέντρα, ενώ κατά την ίδια χρονική περίοδο, εθελοντές του Σύνδεσμου θα βρίσκονται σε μερικά από αυτά τα σημεία για τον καθιερωμένο έρανο, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας.  

Το #SupportCY και το Σχέδιο «Ανταμοιβή»  υποστηρίζουν την φετινή εκστρατεία και το ίδιο καλείσαι να κάνεις και εσύ, προσφέροντας ακόμη και το ελάχιστο που μπορείς, γιατί να θυμάσαι…Ακόμη και η πιο μικρή εισφορά, είναι σημαντική αφού στο τέλος ενισχύει το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για τη μάχη ενάντια στον καρκίνο. 

sdade
Φώτο: fotografierende

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι και καθένας από εμάς, το δικό του μικρό λιθαράκι, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξη και συμπαράστασή μας, σε συνανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο, μια νόσο που ας μην αγνοούμε πως πλήττει σταθερά και σε βάθος χρόνου, πολύ περισσότερα «σπίτια» και από τον Covid-19. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πορεία Χριστοδούλας, η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976. Στόχος ήταν και εξακολουθεί να υφίσταται, η ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρκίνου και παράλληλα η εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου ή ακόμη και σε εμάς τους ίδιους ή μέλη της οικογένειάς μας.  

adsa
Φώτο: Emma Bauso

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Κύπρου έχει συμβάλλει με διάφορους τρόπους στη συλλογή χρημάτων για το Σύνδεσμο και το Νοσηλευτικό Κέντρο «Αροδαφνούσα. Περισσότεροι από 850 εθελοντές, μέλη του προσωπικού της Τράπεζας, βοηθούν, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε εράνους, παζαράκια, προγεύματα, ψυχαγωγικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις. 

Επιπλέον, η ομάδα δρομέων της Τράπεζας συμμετέχει σε μαραθώνιους εντός και εκτός Κύπρου. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε πως το 2018 συγκεντρώθηκε το ποσό των €485.000 και το 2019 έφτασε τις €530.000. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 11.19%, που αποδεικνύει ότι όπου και όταν υπάρχει ανάγκη, όλοι μαζί γινόμαστε μία «γροθιά» που στην προκειμένη χτυπάει τον καρκίνο! 

Ας αποδείξουμε για άλλη μια φορά λοιπόν, πως νοιαζόμαστε αρκετά για τους ανθρώπους που μάχονται καθημερινά με μια ασθένεια που δεν κάνει διάκριση σε ηλικία, κοινωνικό προφίλ, φύλο. Ας σταθούμε πλάι στους ίδιους αλλά και τους φροντιστές τους. 

sasd
Φώτο: Lisa Fotios

 

Loader