FlashArt 2023: Ανοικτή πρόσκληση για εγχώριες παραγωγές και καλλιτέχνες από το Θέατρο Ριάλτο

FlashArt 2023: Ανοικτή πρόσκληση για εγχώριες παραγωγές και καλλιτέχνες από το Θέατρο Ριάλτο

Από την εισαγωγή του προγράμματος το 2020, το Θέατρο Ριάλτο ανάδειξε και ενίσχυσε 36 παραγωγές και πέραν των 150 καλλιτεχνών

Ο Οργανισμός Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει τη έναρξη αιτήσεων για το πρόγραμμα FlashArt και το 2023.

Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από την  καλλιτεχνική κοινότητα  της Κύπρου καθώς συνέβαλλε στην υπέρβαση των τεράστιων δυσκολιών εν μέσω πανδημίας,  αλλά και  στην ανάδειξη παραγωγών από διαφορετικά πεδία των παραστατικών τεχνών.  

Τις δύο πρώτες, ιδιαίτερες εκδόσεις του  FlashArt  κατά τη διάρκεια της πανδημίας,  ακολούθησε η θεσμοθέτηση του προγράμματος το 2022 σε ετήσια διοργάνωση και η εξέλιξη του, ώστε  πέρα από το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον να συμπυκνώνει μηνύματα και κοινωνικά ζητήματα της εποχής. 

Στην  τέταρτη έκδοση   διευρύνονται οι  στόχοι του του προγράμματος , καθώς πέρα από την  ανάδειξη σύγχρονων δημιουργών και έργων, προστίθενται η ανάπτυξη κοινού,  η εκπαίδευση και η συμπεριληπτικότητα.  Το νέο πρόγραμμα φιλοδοξεί έτσι όχι μόνο να ενισχύσει τις δυνατότητες παραγωγής, της ορατότητας  και ανάδειξης εγχώριων καλλιτεχνών αλλά και να  ενδυναμώσει την πολυμορφία, την εξωστρέφεια και την ανταλλαγή σε διαθεματικά  πεδία τέχνης. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν προτάσεις που αφορούν νέες ή υφιστάμενες παραγωγές  (όχι πριν το 2021)  με θεματολογία που πραγματεύεται ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και ενεργοποιεί και εμπλέκει τους πολίτες  Η διάρκεια των παραστάσεων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 40’ και μεγαλύτερη από 90’. 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν είτε εντός του Θεάτρου Ριάλτο, είτε εξωτερικά,  στο πλαίσιο των θερινών του δραστηριοτήτων.  Στην περίπτωση, που δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση στην παρουσία κοινού,  οι παραστάσεις θα οπτικογραφούνται και θα προβάλλονται  μέσω του ψηφιακού καναλιού του θέατρου. 

Στις επιλεχθείσες παραγωγές θα προσφερθούν τα  ακόλουθα υποστηρικτικά μέτρα: 

1.    Οικονομική ενίσχυση της παραγωγής

2.    Παραχώρηση του θεάτρου  

3.    Παραχώρηση υλικής και άυλης υποδομής 

4.    Προώθηση και προβολή

Κεντρικός στόχος της διοργάνωσης παραμένει η ενίσχυση της καλλιτεχνικής παραγωγής, στηρίζοντας δημιουργούς, καλλιτέχνες και performers που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο, και που συνδυάζουν παραστατικές, ψηφιακές και άλλες τέχνες. 

Κριτήρια επιλογής αποτελούν η καλλιτεχνική αξία, η αυθεντικότητα, η ικανότητα επικοινωνίας της δημιουργικής διαδικασίας καθώς και η παρουσίαση του ολοκληρωμένου  έργου.  Στην επιλογή θα ληφθεί επιπλέον υπόψη η  σύνδεση διαφορετικών πεδίων της τέχνης και η χρήση τεχνολογίας. 

Όσες προτάσεις επιλεγούν, θα μπορούν να υλοποιηθούν  από την 1/4/2023-30/12/2023. 

Προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την 31 Νοεμβρίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση τους στην ιστοσελίδα www.rialto.com.cy. 

Αιτήσεις μπορούν να κάνουν φυσικά πρόσωπα, οργανισμοί, συνεργασίες και φορείς.

Βρείτε την αίτηση σε αυτό τον σύνδεσμο: FlashArt 4@Rialto - Google Forms 

 

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο. Όσες  επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις  30 Δεκεμβρίου 2022. 

 

Loader