Φοράμε μάσκα; Κάσκα να λες

Φοράμε μάσκα; Κάσκα να λες

Θα αισθανόμαστε λίγο σαν αστροναύτες αλλά θα είμαστε προστατευμένοι

Εναν μηχανισμό που θυμίζει στολή αστροναύτη δημιούργησε εταιρεία από τον Καναδά, με στόχο την απόλυτη προστασία όσων την χρησιμοποιήσουν, από τον ιό που έχει τρομοκρατήσει την ανθρωπότητα.

Η εταιρεία VYZR Technologies που εδρεύει στο Τορόντο σχεδίασε ένα νέο ατομικό προστατευτικό μηχανισμό για τον κορωνοϊό. Το BioVYZR μοιάζει με το πάνω μέρος μιας διαστημικής στολής και οι αρχές λειτουργίας του είναι παρόμοιες, δηλαδή απομονώνει και προστατεύει όποιον τον φορά από το περιβάλλον στο οποίο κινείται. 

Αυτή η κάσκα κοστίζει 156 ευρώ και παράλληλα φιλτράρει τον αέρα που αναπνέει. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Telegraph η εταιρεία υπέβαλε την ιδέα της σε μια από τις ιντερνετικές πλατφόρμες άντλησης κεφαλαίων και συγκέντρωσε περίπου 150 χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσει στην κατασκευή της κάσκας που βρίσκεται αυτή την στιγμή στο αρχικό στάδιο δημιουργίας. 

Διαθέτει σύστημα καθαρισμού του αέρα που προστατεύει από παθογόνους οργανισμούς καθώς και σύστημα φιλτραρίσματος που απομακρύνει το 95% όλων των σωματιδίων. Η κάσκα ζυγίζει ένα κιλό και είναι κατασκευασμένη από νεοπρένιο και ύφασμα νάιλον τύπου ripstop. Η μπαταρία της διαρκεί 12 ώρες και διαθέτει θύρα USB όπου μπορεί να γίνεται εύκολα επαναφόρτιση.

«H πρόκληση για εμάς δεν ήταν να δημιουργήσουμε κάτι που να στοχεύει στην προστασία από τον κορωνοϊό αλλά να καλύψουμε το κενό που υπάρχει σε αποτελεσματικά μέσα προστασίας του πληθυσμού, και στην παρεμπόδιση της μετάδοσης της ασθένειας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία, προσθέτοντας επίσης ότι το τελικό προϊόν θα είναι εργονομικά και αισθητικά καλύτερο από το σχέδιο που έδωσε στην δημοσιότητα. 

Πηγή

Loader