Γενέθλια για την Ελισάβετ σήμερα -Πόσες ημέρες θα κρατήσει το πένθος

Γενέθλια για την Ελισάβετ σήμερα -Πόσες ημέρες θα κρατήσει το πένθος

Τα 95α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο του επί 73 χρόνια συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο θα περάσει την ημέρα της στο κάστρο Γουίνδσορ χωρίς φανφάρες και εορτασμούς. Κι αυτό φυσικά, γιατί η βασιλική οικογένεια πενθεί τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών.

Σε αντίθεση με τα επίσημα γενέθλιά της, που γιορτάζονται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, η επέτειος των γενεθλίων της σήμερα, θα περάσει χωρίς κάποιο δημόσιο εορτασμό. Διαφορετικοί θα είναι επίσης, και οι δημόσιοι εορτασμοί το καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού. Η εκδήλωση Trooping The Colour, που πραγματοποιούνται τον Ιούνιο για τον εορτασμό των γενεθλίων της, με το αποκορύφωμα να είναι όταν η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Να σημειωθεί ότι η επίσημη περίοδος πένθους της βασιλικής οικογένειας – η πρώτη σε σχεδόν 20 χρόνια – συνεχίζεται μέχρι αύριο, δύο εβδομάδες μετά το θάνατο του δούκα του Εδιμβούργου. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ακυρωθεί όλα τα επίσημα καθήκοντα της οικογένειας, που δεν σχετίζονται με την κηδεία του. Όλες οι επικοινωνίες αποστέλλονται σε επίσημα επιστολόχαρτα με μαύρο περιθώριο και σε μια σύγχρονη εξέλιξη, όλοι οι επίσημοι βασιλικοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τις εικόνες προφίλ τους σε μαύρο οικόσημο.

Επισκέψεις από κοντινούς της ανθρώπους - Για να μην νιώθει μόνη

Λόγω της περιόδου πένθους, δεν θα υπάρξουν κανονιοβολισμοί στο Χάιντ Παρκ αλλά και στον Πύργο του Λονδίνου, όπως συμβαίνει συνήθως στα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με το περιοδικό People , μάλιστα, φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, επίσημο πορτρέτο της. Πάντως, όπως αναφέρουν τα βρετανικά δημοσιεύματα, οι πολύ κοντινοί της άνθρωποι θα βρίσκονται στο πλευρό της για να διασφαλίσουν ότι δεν θα είναι μόνη, θρηνώντας τον Φίλιππο.

Η πριγκίπισσα Άννα και η Σοφί, κόμισα του Ουέσεξ αναμένονται να είναι από τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα την επισκεφθούν. Όπως επίσης και ο γιος της Άντριου και η εγγονή της Ευγενία, η οποία έδωσε στο νεογέννητο μωρό της, το όνομα του πρίγκιπα Φίλιππου, προς τιμή του.

«Η βασίλισσα δεν θα είναι μόνη. Θα έχει δίπλα της άτομα που τη νοιάζονται βαθιά και θέλουν να είναι εκεί για να την στηρίξουν στις πιο δύσκολες ώρες της» δήλωσε μια πηγή στην The Mirror. Και παρόλο που η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ, αν και έδειχνε καταρρακωμένη στην κηδεία του Φίλιππου, επιμένει ότι είναι καλά και πως έχει προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα, όλοι γνωρίζουν καλά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σκληρό από το να θρηνείς τον αγαπημένο σου.

Δεν το περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν βασίλισσα

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, στην οδό Μπρούτον στο κεντρικό Λονδίνο, και μεγάλωσε χωρίς να περιμένει ότι κάποια μέρα θα γινόταν βασίλισσα.

Ο πατέρας της, ο Γεώργιος 6ος, πήρε το στέμμα όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Έντουαρντ 8ος παραιτήθηκε από το θρόνο το 1936 για να παντρευτεί την Αμερικανίδα διαζευγμένη Γουόλις Σίμπσον. Όσο για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ανήλθε στο θρόνο σε ηλικία 25 ετών και πέρασε τη γιαγιά της, βασίλισσα Βικτόρια ως η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πηγή 

Loader