Γεννιέται ο Έλληνας καλλιτέχνης, Ορφέας Περίδης

Γεννιέται ο Έλληνας καλλιτέχνης, Ορφέας Περίδης

Κλείνει τα 67 του χρόνια

Ο Ορφέας Περίδης γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 20 Φεβρουαρίου 1957 στην Αθήνα και είναι τραγουδοποιός. Σπούδασε μουσική σε διάφορα ωδεία και πήρε πτυχίο Αρμονίας και κλασικής κιθάρας. Πριν γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό, τραγουδούσε και έπαιζε κιθάρα σε διάφορα λαϊκά μαγαζιά. Το 1990 συμμετείχε στο δίσκο του Νίκου Παπάζογλου "Σύνεργα" με τρία τραγούδια (Μάτια μου, Φεύγω, Θάνατο θέλω τραγικό) που έκαναν αίσθηση. Δύο χρόνια μετά, στους Αγώνες τραγουδιού της Καλαμάτας, πήρε το τέταρτο βραβείο με το τραγούδι "Ο Ρομπέν των καμένων δασών".

Το 1993 κυκλοφορεί τον πρώτο δίσκο “Αχ ψυχή μου φαντασμένη”, που περιλαμβάνει τα πολύ γνωστά “Φωτοβολίδα”, “Ζηλεύει η νύχτα” Το 1996 κυκλοφόρησε ο δεύτερός του δίσκος, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως ο καλύτερος, με τίτλο “Καλή σου μέρα αν ξυπνάς”, από τον οποίο ξεχωρίζει το “Αχ να σε δω” και το “Κάτι μου κρύβεις”.

Επίσης συμμετείχε στο δίσκο του Μανώλη Λιδάκη, “Ο ήλιος του Γενάρη”, για τον οποίο συνέθεσε κάποια από τα τραγούδια. Έγραψε μουσική για το θέατρο, για το έργο "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη και "Ο Πειρασμός" του Γρηγορίου Ξενόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

Κυκλοφόρησε επίσης ένα δίσκο αποκλειστικά με παιδικά τραγούδια που έχει τίτλο Στο πρώτο-πρώτο πέταγμα.

 Το 2004 κυκλοφορεί το δίσκο Απ' το παράθυρο κοιτώ, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα και του Διονύση Σαββόπουλου. 

Ο Ορφέας Περίδης έχει γράψει συνολικά 7 άλμπουμ και κάνει πολύ συχνά περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader