Γερμανία: 5χρονη ζούσε στο σκοτάδι σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης

Γερμανία: 5χρονη ζούσε στο σκοτάδι σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης

Μια σοκαριστική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία. Όπως έγινε γνωστό, ένα κορίτσι πέντε χρονών ζούσε σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης, χωρίς να βλέπει το φως της ημέρας για χρόνια.

Ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Ίνγκο Κετσιτσιάν, δήλωσε ότι μετά τη δημοσίευση άρθρων στον Τύπο, η γερμανική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα. 

Η εφημερίδα Märkische Oderzeitung έγραψε το Σάββατο ότι το κοριτσάκι, που διέμενε στο Εμπερσβάλντε, στα βόρεια περίχωρα του Βερολίνου, ζούσε σε συνθήκες πλήρους εγκατάλειψης για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ήταν τελείως αποκομμένη από τον έξω κόσμο και χωρίς να βλέπει το φως της ημέρας για χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σωματική και διανοητική ανάπτυξη του κοριτσιού, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την 20η Δεκεμβρίου, ήταν πολύ καθυστερημένη.

Στο ίδιο διαμέρισμα, βρέθηκαν ακόμα ο αδελφός και η αδελφή της, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε κέντρα περίθαλψης παιδιών.

Η οικογένεια της μικρής ήταν γνωστή στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας από τα μέσα του 2007, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές που επικαλέστηκε η εφημερίδα Bild.

Η υπόθεση θυμίζει εκείνη του Κότμπους, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου ο μικρός Ντένις είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του μη μπορώντας ούτε να φάει ούτε να πιει.

Μετά τον θάνατο του αγοριού, η μητέρα του είχε κρύψει το πτώμα του σε έναν καταψύκτη. Βρέθηκε τυχαία τρία χρόνια αργότερα.

Πηγή 

Loader