Γερμανία: Δημοσκόπηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Γερμανία: Δημοσκόπηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Αντίθετες απόψεις υπάρχουν στα κόμματα

Τα δύο τρίτα των ηλικιών 18 έως 29 ετών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης και τα δύο τρίτα των άνω των 65 ετών είναι αντίθετοι ή δηλώνουν αναποφάσιστοι

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, έχει σκοπό την σχεδίαση της «ελεγχόμενη διάθεση της κάνναβης από αδειοδοτημένα καταστήματα σε ενηλίκους για λόγους κατανάλωσης». Ο διχασμός είναι σε όλες τις ηλικίες.

Τα σχέδια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία διχάζουν την κοινή γνώμη, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει νέα δημοσκόπηση.  

Συγκεκριμένα, το 43% τάσσονται υπέρ της σχεδιαζόμενης νομιμοποίησης, ενώ το ίδιο ποσοστό απορρίπτει το σχέδιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Augsburger Allgemeine. 

 Το ζήτημα αυτό φαίνεται ότι διχάζει τις γενιές, καθώς τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων που είναι 18-29 ετών τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης και τα δύο τρίτα των άνω των 65 ετών είναι αντίθετοι ή δηλώνουν αναποφάσιστοι. 

Διάβασε Επίσης: Τα 2 προϊόντα που έκαναν τις περισσότερες πωλήσεις τη φετινή Black Friday 

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός, των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, σχεδιάζει «ελεγχόμενη διάθεση της κάνναβης από αδειοδοτημένα καταστήματα σε ενηλίκους για λόγους κατανάλωσης». Έτσι «θα ελέγχεται η ποιότητα, θα εμποδίζεται η διάθεση μολυσμένων ουσιών και θα διασφαλίζεται η προστασία των ανηλίκων», σύμφωνα με τη συμφωνία που συνήφθη στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού. 

Ο Γ.Γ. του συντηρητικού κόμματος CSU, Μάρκους Μπλούμε, τάχθηκε κατά των σχεδίων του νέου κυβερνητικού συνασπισμού. «Η κάνναβη είναι και παραμένει ένα ναρκωτικό πύλη εισόδου», δήλωσε στην εφημερίδα. «Μπορεί κάποιος να το δει αυτό στην Ολλανδία, όπου μια χαλαρή πολιτική έναντι των ναρκωτικών έκανε μια χώρα να γίνει λημέρι για το οργανωμένο έγκλημα», συμπλήρωσε. 

Πηγή

Loader