Γιατί δεν ελέγχονται οι ποδοσφαιριστές μας για κορωνοϊό;

Γιατί δεν ελέγχονται οι ποδοσφαιριστές μας για κορωνοϊό;

Και μάλιστα, λίγες μέρες πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής σεζόν

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα λίγα τεστ κορωνοϊού σε ομάδες Α΄Κατηγορίας, κρούει ο ΠΑΣΠ.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ελέγχους που γίνονται για τον κορωνοϊό στις ποδοσφαιρικές ομάδες, κρούει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), κάνοντας λόγο για ανεπαρκείς ελέγχους και τονίζοντας πως επιβάλλεται η αύξηση της συχνότητας διαγνωστικών τεστ.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ, με αφορμή την ανακάλυψη θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή ομάδας Α΄ κατηγορίας (Εθνικό Άχνας), σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος να φροντίσουν ότι οι παίκτες και το προσωπικό τους θα κάνουν διαγνωστικό τεστ για τον COVID-19.

 

Πληροφορίες του ΠΑ.Σ.Π., σημειώνεται στην ανακοίνωση, δείχνουν ότι τουλάχιστον το 30% των ομάδων της Α΄ κατηγορίας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, και ενδέχεται το ποσοστό αυτό να είναι μεγαλύτερο.

tyu67u

 

«Αποτελεί απαράδεκτο γεγονός το ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, αριθμός ομάδων να μην έχουν ακόμη προβεί σε τεστ για COVID-19, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για την παρουσία του ιού σε πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς εντός των ομάδων», αναφέρει ο ΠΑΣΠ και προσθέτει πως το γεγονός αυτό πρώτα απ΄ όλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, και δευτερευόντως θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, βάζει σε κίνδυνο τις κυπριακές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού οι ίδιες έδωσαν αρκετά φιλικά εντός Κύπρου το τελευταίο διάστημα με διάφορες ομάδες.  

Ο ΠΑΣΠ δηλώνει πως αποδείχτηκε ότι η διεξαγωγή τεστ μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αποτελεί κενό στο Πρωτόκολλο και καλεί την ΚΟΠ όπως φροντίσει για την αύξηση της συχνότητας των τεστ, για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στο προσεχές διάστημα.  

Όσον αφορά το οικονομικό κόστος που θα απορρέει από την αύξηση των τεστ, που είναι μία σοβαρή παράμετρος ειδικά για τις μικρότερες σε οικονομικές δυνατότητες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και σχεδόν όλες των μικρότερων κατηγοριών, ο ΠΑΣΠ σημειώνει πως η ΚΟΠ οφείλει να στηρίξει, έχοντας λάβει η ίδια επιχορήγηση από την UEFA ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.  

Loader