Γιατί οι έγκυες στην Ουκρανία γεννούν πρόωρα;

Γιατί οι έγκυες στην Ουκρανία γεννούν πρόωρα;

Τι συμβαίνει από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, στα τέλη Φεβρουαρίου, ο αριθμός των πρόωρων τοκετών έχει πολλαπλασιαστεί, αφού οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα

Το φαινόμενο αυτό πιθανόν να συνδέεται έμμεσα με τους βομβαρδισμούς που σημειώνονται, καθώς στις πόλεις που πλήττονται ιδιαίτερα από επιθέσεις καταγράφεται τριπλάσια αύξηση των πρόωρων γεννών. Στο Χάρκοβο, κάθε δεύτερη γέννα τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου ήταν πρόωρος τοκετός, ενώ λόγω αυτού πολλά νοσοκομεία είχαν έλλειψη σε θερμοκοιτίδες.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Πιθανοί τυπικοί παράγοντες του φαινομένου αυτού είναι το άγχος και ο φόβος που επικρατεί στις περιοχές που δέχονται επίθεση. Όπως λέει η επικεφαλής γυναικολόγος σε μια μαιευτική κλινική στη Λβιβ το φαινόμενο συνδέεται με τα συναισθήματα και την κακή ψυχολογία των εγκύων. «Οποιαδήποτε μορφή άγχους έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εγκυμοσύνη».

Πώς αντιμετωπίζεται 

Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, εκτός από ιατρική φροντίδα, είναι η ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται οι έγκυες. Παρόλο που πολλές φορές δεν είναι εφικτό λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και της αγωνίας που κυριαρχεί, γυναικολόγος στην Λβιβ συμβουλεύει τις γυναίκες να παρακολουθούν όσο το δυνατόν λιγότερο τις ειδήσεις για τον πόλεμο στα ΜΜΕ.

Διάβασε Επίσης: Galop: 9 στα 10 ΛΟΑΤΚΙ θύματα σεξουαλικής βίας δεν κάνουν καταγγελία στην αστυνομία

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader