Γιατί πέφτει η Πύλη Εμβολιασμού

Γιατί πέφτει η Πύλη Εμβολιασμού

Καμιά δικαιολογία. Έπρεπε να ανταποκρίνεται η πλατφόρμα, προσθέτει ο Υφυπουργός Καινοτομίας

Λόγω του αυξημένου όγκου των αιτημάτων που υποβάλλονται ταυτόχρονα για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμό, η Πύλη Εμβολιασμών Covid19 παρουσιάζει τεχνικά ζητήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σημειώνοντας πως η πύλη έχει προσωρινά τεθεί εκτός λειτουργία για επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το Υφυπουργείο εργάζεται εντατικά, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παρόχους υπηρεσιών, για άμεση επίλυση των εν λόγω προβλημάτων και παρακαλεί τους πολίτες όπως επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

 

Θα ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση για την ώρα επανέναρξης λειτουργίας της Πύλης, προστίθεται.

Το Υφυπουργείο, αναφέρει, τέλος, ότι ευχαριστεί για την κατανόηση και απολογείται για την ταλαιπωρία.

Μιλώντας νωρίτερα  στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Υφυπουργός Καινοτομίας κ. Κόκκινος σημείωσε:

«Το σίγουρο είναι ότι έγινε υπερφόρτωση. Δεν είναι δικαιολογία. Το έχω πει στους δικούς μου. Όταν ανοίγει η πλατφόρμα αν έχω 25.000 εμβόλια διαθέσιμα να μπορεί να εξυπηρετήσει 150.000, να υπάρχει δηλαδή ένα περιθώριο γιατί υπάρχει κόσμος που μπαίνει από δύο και τρείς διαφορετικούς λογαριασμούς για το ίδιο άτομο. Επειδή μας δίνει τη δυνατότητα να μπει ένα δικό σου άτομο ή ο προσωπικός σου ιατρός για να κλείσει για σένα ραντεβού, μπαίνουν με 2-3 διαφορετικούς λογαριασμούς για να μπορέσουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν, λόγω και του ζητήματος που προέκυψε και με το ότι ένα από τα εμβόλια ισως να μην είναι το πιο καλό - χωρίς να οικειοποιούμε αυτή την άποψη-, όλοι μπήκαν την ίδια ώρα.

Η υπερφόρτωση όμως θα έπρεπε να είναι θέμα του σχεδιασμού, δεν είναι δικαιολογία».

Πηγή 

Loader