Gina Rühl: Στον τελικό της Μiss Germany η νεαρή με το ακρωτηριασμένο χέρι

Gina Rühl: Στον τελικό της Μiss Germany η νεαρή με το ακρωτηριασμένο χέρι

Πηγή έπνευσης

To κορίτσι είναι 22 χρονών και έχασε το ένα της χέρι κατά τη διάρκεια τροχαίου με μηχανή.

Η Gina Rühl έχει γίνει πηγή έπνευσης για πολλούς ανθρώπους, τόσο για την στάση που κρατά με τον τραυματισμό της, αλλά και για την ενέργεια που προσφέρει μέσα από τα social media της. Ο τελικός του διαγωνισμού αναμένεται στις 19 Φεβρουαρίου.

Η 22χρονη Gina Rühl από το Βούπερταλ, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό γύρο του διαγωνισμού ομορφιάς "Miss Germany". Η νεαρή φοιτήτρια αποτελεί ένα από τα παραδείγματα έμπνευσης στη χώρα της, με τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως η "πριγκίπισσα με το ένα χέρι". 

Η Rühl έχει χάσει το ένα της χέρι μετά από τροχαίο ατύχημα με μηχανή το 2019, σε ταξίδι με τον σύντροφό της. Μετά από ανατροπή της μηχανής τραυματίστηκε σοβαρά στη λεκάνη, και το ένα της άκρο ακρωτηριάστηκε στο νοσοκομείο από τους γιατρούς και πλέον έχει αντικατασταθεί από προσθετικό. 

Gina Rühl 

Από τότε, έχει καταφέρει να αναδείξει την ιστορία της στα social media προωθώντας την αποφασιστικότητα, μέσα από δικές της βιωματικές μαρτυρίες. 

Gina Rühl 

Μιλώντας στη BILD, η ίδια δήλωνε πρόσφατα: "Είμαι πραγματικά χαρούμενη που τα έχω καταφέρει να συνεχίσω μέχρι εδώ. Βρήκα τη δύναμη, με αποδέχτηκα όπως είμαι, και αυτό που θέλω να δείξω, είναι πως μπορείς να κάνεις τα πάντα αν το πιστέψεις". 

Διάβασε Επίσης: Snowlandia: Το μεγαλύτερο χειμερινό θέρετρο της Πολωνίας 

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο φετινός διαγωνισμός ομορφιάς της Γερμανίας, είναι απόλυτα ανοιχτός απέναντι στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. 

Είναι χαρακτηριστικό πως τα μοντέλα που διαγωνίζονται εκπροσωπούν διαφορετικούς σωματότυπους, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα στερεότυπα σε συμβολικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. 

Ο τελικός θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου και ήδη τα σχόλια στα μέσα δικτύωσης για τη φιλοσοφία της διοργάνωσης, είναι αποθεωτικά. "Μότο" της κριτικής επιτροπής, είναι πως εξετάζεται η αυθεντικότητα και η προσωπικότητα των διαγωνιζομένων μοντέλων, με την ομορφιά να αποτελεί ένα σύνολο. 

Για την προώθηση μάλιστα του διαγωνισμού, οι διοργανωτές έχουν λανσάρει καμπάνια που περιλαμβάνει συζητήσεις για ζητήματα αποδοχής, δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά και σεξουαλικής εκπαίδευσης, στις οποίες μετέχουν μοντέλα που έχουν διακριθεί στο παρελθόν. 

Πηγή

Loader