Γιολίτη: Ενισχύεται η παρουσία της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Κύπρο

Γιολίτη: Ενισχύεται η παρουσία της Αστυνομίας σε ολόκληρη την Κύπρο

Επίσκεψη της Υπουργού στο νέο περιφερειακό αστυνομικό σταθμό Πισσουρίου και το χώρο που θα στεγαστεί ο νέος Πυροσβεστικός σταθμός

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη, επισκέφτηκαν τον παλαιό Αστυνομικό Σταθμό Πισσουρίου, το χώρο που θα λειτουργήσει ο νέος περιφερειακός Αστυνομικός σταθμός Πισσουρίου, καθώς και το χώρο όπου αναμένεται να δημιουργηθεί νέος Πυροσβεστικός σταθμός. 

Σε δηλώσεις της η κα Γιολίτη είπε ότι «η παρουσία μας εδώ σήμερα υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία, αλλά και η παρούσα κυβέρνηση για αναβάθμιση και ενίσχυση της παρουσίας της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο» και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να γίνονται και γίνονται αξιολογήσεις, ούτως ώστε «να γνωρίζουμε ότι δημογραφικά και γεωγραφικά καλύπτεται η Κύπρος και μπορεί η Αστυνομία να ανταποκριθεί γρήγορα σε οποιοδήποτε περιστατικό μπορεί να συμβεί.

Κρίναμε πως ήταν αναγκαίο να δημιουργηθεί νέος περιφερειακός Αστυνομικός σταθμός στο Πισσούρι, αφού είναι μια περιοχή μεταξύ της Λεμεσού και της Πάφου, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες, αλλά έχει και πολλούς κατοίκους.  

Πιστεύω ότι κινηθήκαμε αρκετά γρήγορα, για να είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα και πιστεύω ότι σε γρήγορο χρονικό διάστημα, δηλαδή εντός κάποιων μηνών, θα μπορέσουμε να δούμε ότι θα επανδρωθεί και θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Επίσης, δημιουργείται και Πυροσβεστικός σταθμός στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή, αυτή η περιοχή εξυπηρετείται από την Πάχνα, η οποία έχει κάποια απόσταση περίπου 25 λεπτών από το Πισσούρι.  Θεωρήσαμε αναγκαίο να υπάρχει μια πιο άμεση ανταπόκριση όταν χρειάζεται εδώ στην περιοχή. Νομίζω ότι οι δύο αυτές εξελίξεις θα είναι πάρα πολύ θετικές για την περιοχή». 

γαγαγα

Στο πλαίσιο ερωτήσεων από δημοσιογράφους και ερωτηθείσα για την υπόθεση της κας Άντρης Ελευθερίου, η Υπουργός είπε ότι ο φάκελος της κας Ελευθερίου έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται ότι εντός της ημέρας θα παραδοθεί στο Γενικό Εισαγγελέα.  Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα και ισχυρισμούς ότι κάποιες φορές υπάρχουν καθυστερήσεις, σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν κωλυσιεργεί, προσθέτοντας ότι εργάζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς. Απλώς, σημείωσε, η κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της και η κάθε περίπτωση πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά.   

Σε ερώτηση αν την ανησυχούν αυτές οι καταγγελίες, η Υπουργός είπε πως την ανησυχούν από την άποψη ότι «έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες σε μια τόσο μικρή κοινωνία.  Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όμως χαίρομαι που βρίσκουν τη δύναμη και το θάρρος τόσοι πολλοί συμπολίτες μας να βγουν επιτέλους και να μιλήσουν». 

Loader