Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ομοφοβική συμπεριφορά σε beach bar στη Χαλκιδική

Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ομοφοβική συμπεριφορά σε beach bar στη Χαλκιδική

Τους ζήτησαν «να μαζευτούμε, γιατί γύρω έχει παιδιά και οικογένειες»

Γκέι ζευγάρι καταγγέλλει ότι ήρθε αντιμέτωπο με ομοφοβική συμπεριφορά, σε beach bar στα Μυκονιάτικα της Νέας Καλλικράτειας, στη Χαλκιδική.

Στην καταγγελία, που έγινε στο Antivirus, το ζευγάρι αναφέρει ότι άτομο που εμφανίστηκε ως ο ιδιοκτήτης του beach bar τους είπε «να μαζευτούμε, γιατί γύρω έχει μικρά παιδιά και οικογένειες». Στη συνέχεια δεύτερος άνδρας, που παρουσιάστηκε ως μέλος του Λιμενικού, τους προειδοποίησε ότι μπορεί να τους συλλάβει. 

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε στις 21 Αυγούστου. «Προφανώς, όντας ζευγάρι, απολαμβάναμε τη θάλασσα έχοντας ταυτόχρονα τις τρυφερές μας στιγμές, όπως άλλωστε και πολλά στρέιτ ζευγάρια γύρω μας», αναφέρουν στην καταγγελία τους. 

Όμως, έπειτα από αρκετές ώρες παρουσίας τους στο beach bar, κάποια στιγμή- ενώ βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα- αντιλήφθηκαν ότι ένας άνδρας τους καλούσε επίμονα, με «επιθετικό τόνο», να βγουν από το νερό για να τους μιλήσει. 

«Αμέσως, υποψιαστήκαμε ότι ίσως ερχόμασταν αντιμέτωποι με ομοφοβική συμπεριφορά, επομένως αρνηθήκαμε για αρχή. Βλέποντας βέβαια ότι το συνεχίζει, αποφασίσαμε να βγούμε και να ρωτήσουμε τι ακριβώς ήθελε από εμάς. Εκείνος αρνούνταν να μας το πει στην παραλία, ενώπιον των άλλων λουόμενων-πελατών, και μας ζήτησε να τον ακολουθήσουμε ακόμη πιο “έξω”. Εξυπακούεται ότι δε συγκαταθέσαμε να απομονωθούμε με έναν άγνωστο και του είπαμε πως ό,τι έχει να μας πει να το πει εκεί μπροστά, γιατί δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε ή για το οποίο να απολογηθούμε. Τον καλέσαμε, λοιπόν, να μας φανερώσει την ιδιότητα με την οποία διαταράσσει την ησυχία μας», περιγράφει το ζευγάρι. 

Εκείνος τους είπε πως είναι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και «μας διέταξε “να μαζευτούμε, γιατί γύρω έχει μικρά παιδιά και οικογένειες”. Επικαλέστηκε, επίσης, ότι έχουν γίνει παράπονα για τις τρυφερές στιγμές μας (αγκαλιές και φιλιά) από τουλάχιστον 10 πελάτες, κάτι όμως που εμείς προσωπικά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, γιατί κανένα άλλο άτομο δεν εξέφρασε ανοιχτά προς εμάς κάποια δυσαρέσκεια όλες αυτές τις ώρες και επίσης, αφού ο ιδιοκτήτης ήταν τόσο σίγουρος για τους υπόλοιπους πελάτες του, γιατί επέμενε να μας μιλήσει μακριά από εκείνους;». 

Όταν το ζευγάρι έκανε την αυτονόητη ερώτηση, γιατί τα στρέιτ ζευγάρια γύρω τους που έκαναν τα ίδια πράγματα δεν έλαβαν αντίστοιχη μεταχείριση, εμφανίστηκε ένας δεύτερος άνδρας.  

«Ο συγκεκριμένος, με τόνο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε “τσαμπουκαλίδικο” και χωρίς καμία απολύτως διάθεση να μας επιτρέψει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, ισχυρίστηκε ότι είναι μέλος του λιμενικού, δείχνοντας πολύ φευγαλέα μια αμφιλεγόμενη ταυτότητα, τα στοιχεία της οποίας δεν προλάβαμε να δούμε, μας ανακοίνωσε ότι οι πράξεις μας συνιστούν “προσβολή δημοσίας αιδούς” και ότι μπορεί να μας συλλάβει, “αν δε μαζευτούμε”», σύμφωνα με την καταγγελία. 

Το ζευγάρι επέλεξε να φύγει από το μαγαζί, «γιατί θεωρήσαμε πως η φυσικότητα και η ασφάλειά μας είχαν πλέον διακυβευτεί. Πόσο μάλλον όταν οι δύο αυτόκλητοι εγγυητές της “τάξεως και της ηθικής” απομακρύνθηκαν μεν, αλλά συνέχισαν να μας κοιτούν επίμονα μιλώντας στα τηλέφωνά τους, οπότε εμείς νιώσαμε ιδιαίτερη ανασφάλεια και για το τι θα μπορούσε να μας περιμένει εκτός μαγαζιού». 

Κατά τη διάρκεια της σκηνής, αναφέρουν οι καταγγέλλοντες, οι γύρω πελάτες παρέμειναν σιωπηλοί. Όμως, μετά το τέλος της, «δύο γυναίκες μας πλησίασαν και μας εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, παράλληλα με τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο μαγαζί για το συμβάν. Τις ευχαριστούμε για αυτό». 

Το ζευγάρι επισημαίνει ότι αποφάσισε να κοινοποιήσει το συμβάν, «επειδή δε θα θέλαμε κανένα άλλο άτομο, ζευγάρι κ.ο.κ. να υποστεί ρατσιστική διάκριση στο εν λόγω, και σε αντίστοιχα με αυτό, περιβάλλοντα. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ποιοι χώροι είναι ασφαλείς και ποιοι όχι για όλους ανεξαιρέτως και να προβληματιζόμαστε για το κατά πόσο οι αστυνομικές αρχές του τόπου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπροσωπούνται από τον φερόμενο ως “λιμενικό”, μεριμνούν για την ισοτιμία όλων των πολιτών και δεν την ερμηνεύουν κατά το δοκούν ανάλογα με προσωπικές ή οικονομικές τους συμπάθειες». 

Πηγή: LIFO 

Loader