Γνώρισε το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου

Γνώρισε το πιο απομονωμένο νησί του κόσμου

Διαθέτει μόνο 2G τηλεφωνικό δίκτυο, ένα σχολείο, ένα ξενοδοχείο και ένα φαρμακείο

Ύπάρχει ένα νησί το οποίο για να πατήσεις το πόδι σου θα χρειαστείς όχι μερικές ώρες, αλλά μέρες.

Το να φτάσεις στη νήσο Nuku Hiva είναι κάτι το σχετικά εύκολο. Παρότι θα χρειαστεί να ταξιδέψεις 3 ημέρες και να αλλάξεις 5 πτήσεις για να πατήσεις το πιο απρόσιτο κομμάτι γης του αρχιπελάγους των Νήσων Μαρκέζας. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη κουκκίδα στον Ειρηνικό Ωκεανό αποτελεί υπερπόντια κτήση της Γαλλίας (μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας), οι κάτοικοί του είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημο νόμισμα είναι το Ευρώ. Καμία, γραφειοκρατία, λοιπόν.

Καταλαμβάνει έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μετράει χιλιάδες κατοίκους, έχει τρία δημαρχεία και αρκετές πόλεις, με μεγαλύτερη την Taiohae. Οι ανέσεις, παρόλα αυτά, είναι περιορισμένες. Όπως αναφέρει το ισπανικό Esquire, διαθέτει μόνο 2G τηλεφωνικό δίκτυο, ένα σχολείο, ένα ξενοδοχείο, ένα φαρμακείο, κάτι μαναβομπακάλικα και τα ρέστα. Κι όμως, είναι ένας παράδεισος πάνω στη Γη.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Διαθέτει χωράφια με καλλιέργειες, ποτάμια, καταρράκτες που πέφτουν από ύψος εκατοντάδων μέτρων, βουνά που ξεπερνούν τα χίλια μέτρα, πυκνά δάση, χιλιάδες είδη φυτών και δέντρων, παπαγάλους, τροπικά πουλιά, μία αποικία γιγαντιαίων αστακών, φάλαινες, σαλάχια και καρχαρίες να αλωνίζουν στα νερά του. Το βόρειο τμήμα του πλήττεται συχνά από βροχές, παρότι το τροπικό του κλίμα εγγυάται το ότι στο νησί είναι πάντα καλοκαίρι, με μέση θερμοκρασία τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βουνά, που η θερμοκρασία πέφτει κατά 5 βαθμούς, μπορείς να κάνεις πεζοπορία, μακρινούς περιπάτους αλλά και αναρρίχηση.

Το Nuku Hiva αποτελεί ένα μυθικό μέρος για πολλούς συγγραφείς, ταξιδευτές και καλλιτέχνες, καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες του να χαθούν από τα πάντα και να βιώσουν εκεί την εμπειρία μίας ζωής με νέους όρους. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ομορφιά του τοπίου, αλλά και στον τρόπο ζωής των κατοίκων του, που ο θρύλος τον θέλει να ορίζεται από τη θαλασσινή αύρα. 

 

Πηγή

Loader