Google: Πώς θα μας προσφέρει φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Google: Πώς θα μας προσφέρει φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Η χρονική στιγμή φαίνεται κατάλληλη, με τους ταξιδιώτες να γίνονται πιο ευαίσθητοι στα επίπεδα τιμών εν μέσω πληθωρισμού

Μια νέα λειτουργία εγγύησης τιμής που υπόσχεται να παρακολουθεί τις τιμές καθημερινά και να πληρώνει στους πελάτες τη διαφορά εάν ο ναύλος τους πέσει σε οποιοδήποτε σημείο από την κράτηση μέχρι την αναχώρηση, ανακοίνωσε η Google, τη Δευτέρα.

Προς το παρόν, ισχύει μόνο για επιλεγμένες πτήσεις των ΗΠΑ, στις αεροπορικές εταιρείες Alaska, Spirit και Hawaiian, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η διαδικασία

Εάν το δρομολόγιο πτήσης μετ’ επιστροφής που κάνετε κράτηση πληροί τις προϋποθέσεις, θα δείτε ένα σήμα εγγύησης τιμής σε γαλάζιο χρώμα που εμφανίζεται πάνω από την επιλογή ναύλου.

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κράτηση για το δρομολόγιο απευθείας μέσω της Google, χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο «Κράτηση στο Google» στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι εισάγετε τα στοιχεία και τα στοιχεία πληρωμής σας σε μια πλατφόρμα που συνεργάζεται με την Google και τα διαβιβάζει στην αεροπορική εταιρεία, η οποία στη συνέχεια επιβεβαιώνει και διαχειρίζεται την κράτηση.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τις πληροφορίες σχετικά με τις τιμές στο επόμενο επίπεδο», λέει ο Jade Kessler, υπεύθυνος προϊόντων στην Google Flights. «Ελπίζουμε να το προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες και να το επεκτείνουμε πέρα ​​από την απλή κράτηση στο Google». Αν και δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα επέκτασης, η Google λέει ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιό της είναι να εφαρμόσει τη λειτουργία εγγύησης σε όσες περισσότερες πτήσεις ΗΠΑ και διεθνείς πτήσεις, μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων αερομεταφορέων.

Όσον αφορά τις εκπτώσεις, οι πελάτες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email και θα βλέπουν τις πληρωμές να εμφανίζονται αυτόματα στους λογαριασμούς τους στο Google Pay. Από εκεί, θα είναι ελεύθεροι να μεταφέρουν αυτά τα χρήματα σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό Google Pay θα λάβουν οδηγίες για το πώς να τον ενεργοποιήσουν για να έχουν πρόσβαση στα χρήματα.

Η Google λέει ότι δεν χρεώνει τις αεροπορικές εταιρείες για κρατήσεις πτήσεων μέσω του Book on Google, ούτε λαμβάνει ποσοστά από τις αεροπορικές εταιρείες για τη χρήση αυτής της λειτουργίας. Όλα τα έξοδα για την εγγύηση τιμής θα βαρύνουν τον γίγαντα αναζήτησης. Η Εγγύηση Τιμής της Google ενώνει τα εργαλεία της για την παρακολούθηση του κόστους των αεροπορικών εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του γραφήματος τιμών, της εξερεύνησης χάρτη και των ειδοποιήσεων παρακολούθησης τιμών.

Σημαντικό εργαλείο εν μέσω πληθωρισμού

«Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα εμπιστευτούν τις Πτήσεις Google για τα αεροπορικά ταξίδια και η εγγύηση τιμής θα μπορούσε να βοηθήσει στην οικοδόμηση αυτής της εμπιστοσύνης ακόμη περισσότερο», λέει ο Kessler.

Η χρονική στιγμή φαίνεται κατάλληλη, με τους ταξιδιώτες να γίνονται πιο ευαίσθητοι στα επίπεδα τιμών εν μέσω πληθωρισμού. Η Google έτρεξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε αυτήν τη λειτουργία εγγύησης τιμής το 2019, αλλά το έθεσε σε παύση.

Η Southwest εξακολουθεί να προσφέρει τους πιο γενναιόδωρους όρους μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, επιτρέποντας στον ταξιδιώτη να επανατιμήσει το εισιτήριο του στον ιστότοπο εάν εμφανιστεί χαμηλότερος ναύλος ως αποτέλεσμα μιας πώλησης, για παράδειγμα, με την υπόλοιπη πίστωση να είναι αποθηκευμένη στον λογαριασμό του πελάτη για μελλοντική χρήση.

Πηγή: ot.gr

 

Loader