Το Graphic Stories Εκπροσωπεί την Κύπρο και την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού 2024 (WIDC2024)

Το Graphic Stories Εκπροσωπεί την Κύπρο και την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιομηχανικού Σχεδιασμού 2024 (WIDC2024)

Το Graphic Stories Cyprus έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη

Ο ΜΚΟ Graphic Stories Cyprus ανακοινώνει µε υπερηφάνεια τη συµµετοχή του στο Παγκόσµιο Συνέδριο Βιοµηχανικού Σχεδιασµού 2024 (WIDC2024), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 25 Σεπτεµβρίου στο Yantai της Κίνας, εκπροσωπώντας την Κύπρο και την Ελλάδα στον τοµέα του design και της τεχνολογίας.

Το WIDC2024 είναι ένα διεθνές συνέδριο που φέρνει κοντά σχεδιαστές από όλο τον κόσµο, προσφέροντας µια πλατφόρµα για συζητήσεις, ανταλλαγές ιδεών και νέες συνεργασίες στον τοµέα του βιοµηχανικού σχεδιασµού.

Σχετικά µε το WIDC2024

Το WIDC2024 αποτελεί κορυφαίο γεγονός στην ατζέντα του παγκόσµιου design. Από το 2016, το WIDC έχει αναδειχθεί σε σηµαντικό κέντρο συνάντησης για καινοτόµους σχεδιαστές από όλο τον κόσµο, προωθώντας τη σύνδεση του design µε την οικονοµική και κοινωνική ανάπτυξη. Το επερχόµενο Συνέδριο WIDC2024 περιλαµβάνει την Τελετή Έναρξης, εξειδικευµένες διαλέξεις, διεθνείς εκθέσεις καινοτοµιών στον βιοµηχανικό σχεδιασµό, επαγγελµατικά φόρουµ και τη Βραδιά Gala των Σχεδιαστών.

1

Κύρια Στοιχεία του WIDC2024:

• Συµµετοχή από 50+ χώρες και περιοχές

• 67 επαγγελµατικά φόρουµ, διαδικτυακά και δια ζώσης

• 5 εκθέσεις καινοτόµων επιτευγµάτων

• 3,000+ καινοτόµες επιχειρήσεις

• 500,000+ επισκέπτες στον χώρο

• Μέγιστο 7,7 εκατοµµύρια online θεατές

Η Συµµετοχή του Graphic Stories

Ο ΜΚΟ Graphic Stories Cyprus θα εκπροσωπηθεί από την ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισµού Αγγελική Αθανασιάδη, σχεδιάστρια οπτικής επικοινωνίας, και τον συνδηµιουργό και γενικό συντονιστή του οργανισµού Graphic Stories και πρόεδρο τεχνικής επιτροπής διαγωνισµών ροµποτικής του Cyprus Computer Society, Μίλτο Καρρά, καθηγητή Φυσικής και Ροµποτικής. Και οι δύο έχουν διεθνείς συµµετοχές και βραβεύσεις στον χώρο του σχεδιασµού και της τεχνολογίας. Στις οµιλίες τους θα παρουσιάσουν θέµατα όπως

ο κοινωνικός σχεδιασµός, η τεχνητή νοηµοσύνη και η ροµποτική, δίνοντας έµφαση στο πώς αυτές οι τεχνολογίες θα επηρεάσουν τον δηµιουργικό και εκπαιδευτικό τοµέα τα επόµενα χρόνια.

Διεθνείς Συνεργασίες και Βραβεία

Το Graphic Stories Cyprus έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ στην Ευρώπη. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals Association)  απένειµε το σήµα ποιότητας EFFE Label για την περίοδο 2019-2023. Το 2021, το συνέδριο τιµήθηκε µε το Badge of Invention για την καινοτοµία και την ευρηµατικότητά του, και έλαβε το ειδικό σήµα Remarkable Arts Festival,  κατατάσσοντάς το στα κορυφαία Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισµού. Η συµβολή του οργανισµού στην προώθηση της Οπτικής Επικοινωνίας και της δηµιουργικότητας αναγνωρίστηκε µε το χάλκινο βραβείο ως ΜΚΟ της Χρονιάς 2023 στα Cyprus Responsible Business Awards από την Boussias Cyprus.

2

Εκθεσιακό Περίπτερο του Graphic Stories Cyprus

Οι διοργανωτές του WIDC2024 έχουν επιλέξει τον Graphic Stories Cyprus ως οργανισµό για την εκπροσώπηση της Κύπρου και της Ελλάδας στον τοµέα του design, προσφέροντας εκθεσιακό περίπτερο το οποίο περιλαµβάνει φιλοξενία και παρουσίαση των εκδόσεων και των δηµιουργικών έργων του οργανισµού. Στο περίπτερο θα προβληθεί το ντοκιµαντέρ “Destinat10n” που δηµιουργήθηκε για τα 10 χρόνια δράσεων του Graphic Stories, αναδεικνύοντας την πορεία και τις συνεισφορές του στον κόσµο του design.

Η συµµετοχή του Graphic Stories Cyprus στο WIDC2024 αποτελεί µια µοναδική ευκαιρία για την προβολή της κυπριακής και ελληνικής δηµιουργικότητας και καινοτοµίας σε ένα παγκόσµιο κοινό.

Χρήσιµοι Σύνδεσµοι: Graphic Stories | WIDC2024 Επικοινωνία: Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε τον οργανισµό Graphic Stories Cyprus, στο email: [email protected] ή στο τηλέφωνο: +35796690880

8

Loader