GT2 Stradale: Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου σούπερ σπορ μοντέλου της Maserati

GT2 Stradale: Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου σούπερ σπορ μοντέλου της Maserati

Η Maserati GT2 Stradale είναι το νέο σούπερ σπορ μοντέλο της Ιταλικής μάρκας που έκανε πρόσφατα την πρεμιέρα του στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Μοντερέι στην Καλιφόρνια

Η Maserati GT2 Stradale είναι στην κυριολεξία ένα μεταλλικό γλυπτό με  αποκλειστικό σπορ χαρακτήρα, αποτέλεσμα μιας τεχνικής και στιλιστικής συνεργασίας μεταξύ δύο μοντέλων της Maserati. Της GT2, ενός μοντέλου επιδόσεων που δημιουργήθηκε για την επιστροφή της μάρκας στους αγώνες GT, και της Maserati MC20, ενός εμβληματικού αυτοκινήτου με αδιαμφισβήτητο στυλ.

Με λίγα λόγια η Maserati έχει δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που μπορεί να συνδυάσει τα καλύτερα αγωνιστικά στοιχεία από τα μοντέλα μαζικής παραγωγής της μάρκας με τις μοναδικές ιδιότητες της MC20. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να συνδυάσει το στιλ και τις αγωνιστικές επιδόσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα άνεση και οδηγική απόλαυση σε όλες τις χρήσεις.

Με τελική ταχύτητα άνω των 320 km/h, οι ίπποι φθάνουν τους 640 (10 περισσότερο από το MC20), ενώ το βάρος μειώθηκε κατά 60 κιλά και η επιτάχυνση στα 0-100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα.

maserati

Πίσω από το τιμόνι, η αίσθηση είναι μοναδική και δίδεται η ευκαιρία στον οδηγό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα. Η Maserati GT2 Stradale προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών και εξατομίκευσης, που είναι προσανατολισμένα στη βελτίωση της απόδοσης αλλά και τις αισθητικής, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις του υποψήφιου αγοραστή.

Σε δηλώσεις του ο Davide Grasso, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, είπε μεταξύ άλλων: «Η Maserati GT2 Stradale είναι ένα μοναδικό προϊόν, που συγκεντρώνει την αγωνιστική και σπορ κληρονομιά της μάρκας ενώ ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει την εξέλιξη ενός από τα πιο εμβληματικά οχήματα της Maserati, της MC20. Αυτό το μοντέλο που προορίζεται για καθημερινή οδήγηση και δημιουργήθηκε με βάση την επιθυμία μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας κορυφαία τεχνολογία, μοναδική σχεδίαση και οδηγική απόλαυση».

  maserati

Στην παγκόσμια πρεμιέρα της Maserati GT2 Stradale στο Μοντερέι παρουσιάστηκαν και άλλα δύο μοναδικά μοντέλα από την Ιταλική μάρκα. Το MC20 Icona, που έκανε το ντεμπούτο του στη Βόρεια Αμερική, και το MCXtrema, που εμφανίζεται στη Laguna Seca σε μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο πρώτο μοντέλο της Maserati που εμφανίστηκε στην πίστα.

Loader