Χρυσές δουλειές κάνει η «βιομηχανία του πορνό» λόγω κορωνοϊού

Χρυσές δουλειές κάνει η «βιομηχανία του πορνό» λόγω κορωνοϊού

Ακόμη και χιλιάδες ιερόδουλες στράφηκαν στο διαδίκτυο

Στο Pornhub η κίνηση αυξήθηκε κατά 22% τον Απρίλιο. Την ίδια ώρα, η βιομηχανία της πορνογραφίας αποστέλλει ειδικό εξοπλισμό στα σπίτια των πρωταγωνιστών για παραγωγή κατ' οίκον, ενώ «καλωσορίζει» χιλιάδες εργάτριες και εργάτες του σεξ, που, μένοντας στην ανεργία, βρήκαν λύση στο Διαδίκτυο.

Η πανδημία κάνει καλό στην πορνογραφία, αποφάνθηκαν έπειτα από σχετική έρευνα που διεξήγαγαν οι δημοσιογράφοι του έγκριτου Economist, διαπιστώνοντας ότι οι πρωτόγνωρες αλλαγές που έχει επιφέρει ήδη ο κορωνοϊός σε όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, ευνοούν ιδιαίτερα την αποκαλούμενη «βιομηχανία του πορνό», η οποία κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της καραντίνας, όχι μόνον δεν επλήγη, αλλά βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αυξήσει τα έσοδά της και να αναπτυχθεί, ακόμα και να εξελιχθεί. 

Αυτό οφείλεται κατ’ αρχάς στο γεγονός ότι το Διαδίκτυο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το κύριο μέσο διακίνησης πορνογραφικού υλικού, καθώς επίσης και στο ότι όλοι όσοι αρέσκονται στην πορνογραφία, τείνουν να απομονώνονται οικειοθελώς.

Με λίγα λόγια, φαίνεται ότι το πορνό έχει αντοχή στον φονικό ιό και αυτό εξηγεί γιατί τον Απρίλιο στο Pornhub, τον παγκόσμιο κολοσσό της ψηφιακής πορνογραφίας, τις σελίδες του οποίου επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 22% συγκριτικά με τον Μάρτιο. Συγχρόνως εκτιμάται πως από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα οι δαπάνες ανθρώπων από όλον τον κόσμο για πορνογραφήματα διπλασιάστηκαν. 

rgrt

Αλλά πέρα από την αισθητή αύξηση των εσόδων που επέφερε, η πανδημία επίσπευσε ταυτόχρονα και κάποιες σημαντικές αλλαγές που βρίσκονταν ήδη εν εξελίξει στη βιομηχανία του πορνό όσον αφορά τη δομή της. Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ελήφθησαν με στόχο να διατηρηθεί χαμηλός ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού, είχαν αποτέλεσμα οι περισσότερες εταιρείες παραγωγής να σταματήσουν τα γυρίσματα. 

Προς το παρόν περιορίζονται στο να αξιοποιούν ό,τι ακυκλοφόρητο υλικό έχουν ακόμα στη διάθεσή τους, αλλά γνωρίζουν πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα και για τον λόγο αυτόν προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις. 

Αρκετές εταιρείες, για παράδειγμα, αποστέλλουν τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό σε ηθοποιούς πορνογραφικών ταινιών που είναι ζευγάρι και στη ζωή και συζούν και μπορούν, οπότε, να απαθανατίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό επί το έργον, όντας ασφαλείς στα σπίτια τους. 

Τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο, που εξακολουθούν να ισχύουν, όπως επίσης και το μέλλον, όπως διαγράφεται με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενθαρρύνει πλήθος ανεξάρτητων ηθοποιών (ελεύθερων επαγγελματιών και ερασιτεχνών) να προβούν σε τολμηρά βήματα. 

rtgri

Αρκετοί, λόγου χάρη, έχουν ξεκινήσει να αποκλείουν από την όλη διαδικασία παραγωγής τους ίδιους τους παραγωγούς, επιλέγοντας να «κινηματογραφούν οι ίδιοι τις περιπτύξεις τους με τα έξυπνα κινητά τους και να αναρτούν στη συνέχεια τα ερασιτεχνικά πλάνα τους σε πολλά νέα sites που φιλοξενούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενηλίκων. 

Σε αυτά τα αποκαλούμενα premium sites χρήστες ηλικίας από 18 ετών και άνω καταβάλλουν μια συνδρομή ούτως ώστε να μπορούν να βλέπουν τις ταινίες των ηθοποιών. Οι ιστότοποι παίρνουν μια προμήθεια επί των συνδρομών, συνήθως το 20%, κατά τα άλλα το σύστημα απαλείφει έτσι τους μεσάζοντες», εξηγεί το βρετανικό περιοδικό. Επιπρόσθετα, τα έσοδα των ηθοποιών αυξάνονται σημαντικά μέσω των βίντεο τα οποία γυρίζουν κατά παραγγελία και προς τέρψιν αποκλειστικά των πελατών που διατίθενται να ξοδέψουν από 40 έως και 500 δολάρια για κάτι πιο ιδιαίτερο. 

Η παραγωγή «ερασιτεχνικών» ή «κατ’ οίκον» βίντεο από επαγγελματίες πορνοστάρ, όπως επίσης και η άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ ηθοποιών και θεατών με στόχο την ενίσχυση των εσόδων τους, δεν αποτελούν καινούργια φαινόμενα. Αλλά τείνουν αναπάντεχα να καταστούν ο κανόνας λόγω της πανδημίας Covid-19, δεδομένου ότι σήμερα η πλειονότητα των ηθοποιών αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές παραγωγές ως μέσο διαφήμισης των δικών τους premium λογαριασμών που διατηρούν σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακατάλληλα για ανηλίκους, εξήγησε στον Economist υψηλόβαθμο στέλεχος της Private, μιας από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής και διανομής πορνογραφικού υλικού στον κόσμο. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ερωτικά active και τολμηροί οι Κύπριοι στον καιρό του κορωνοϊού

htui78

Ομως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στο Διαδίκτυο έχουν αναγκαστεί εσχάτως να στραφούν και χιλιάδες ιερόδουλες – περί τις 12.000, για παράδειγμα, από τις 35.000 της Γαλλίας. Σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του συνδικάτου των ιερόδουλων της γαλλικής πρωτεύουσας, οι περισσότερες δυσκολεύονται ιδιαίτερα να εργαστούν μέσω τηλεσυνεδριών. 

Πάρα πολλές εκδιδόμενες γυναίκες, ωστόσο, όπως επίσης και άνδρες που ξέμειναν από πελάτες λόγω της επιβολής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, επιλέγουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, γνωρίζοντας πως πλέον υπάρχουν «cam-girls» (εκ του γνωστότερου call-girl) που κερδίζουν έως και 12.000 δολάρια τον μήνα. 

Αυτό σημαίνει ότι στον καιρό της πανδημίας χρυσές δουλειές δεν κάνει μόνον το Netflix το οποίο αύξησε κατά πολλά εκατομμύρια τους συνδρομητές του κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και το αποκαλούμενο «streamed porn». 

Αρκεί να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών περισσότερα από 19.000 νέα μοντέλα εγράφησαν στο μητρώο του FanCentro, ενός «premium» μέσου κοινωνικής δικτύωσης με γραφεία στη Βαρκελώνη και στη Λεμεσό, που εδώ και μερικές ημέρες προσφέρει υπηρεσίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κορωνοϊού, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για «κοινωνική αποστασιοποίηση στα καλύτερα της». 

Με το FanCentrο συνεργάζονται σήμερα συνολικά περισσότερα από 190.000 μοντέλα. Προς το παρόν περιορίζονται σε πριβέ σόου, σύντομα, όμως, θα μπορούν να επιδίδονται (έναντι υψηλότερου αντιτίμου φυσικά) και σε ερωτικές περιπτύξεις. Με λίγα λόγια, νέοι καιροί, νέα ήθη και στη βιομηχανία του πορνό.

 Πηγή

Loader